● 1 kilograms cūkgaļas
● 2 burkāni
● 2 sīpoli
● 1 liels sarkanais saldais pipars
● pētersīļu zaļumi
● skābais krējums
● majonēze
● sāls un pipari
Šī ir samērā vienkārša recepte, un daudz pūļu šāda ēdiena pagatavošana neprasīja – bija tikai jāsagriež visas paredzētās sastāvdaļas (proporcijas, protams, varam arī mainīt) un jāsautē līdz gatavībai.
Cūkgaļu, šoreiz šķiņķi, sagriezu palielos gabaliņos un jau liku katlā. Notīrītus dārzeņus arī sagriezu un savukārt izvietoju virs gaļas. Pievienoju tiem attiecībā 50/50 samaisītu skābo krējumu ar majonēzi, piekaisīju sāli un piparus. Liku katlu uz plīts un pielēju tur vēl arī nedaudz ūdens. Ja esam mērču cienītāji, to varam pieliet vairāk, tādējādi sautējums būs šķidrāks. Kad katla saturs uzvārījās, gaļu ar dārzeņiem zem vāka sautēju uz mazākas uguns, līdz tā kļuva mīksta. Visbeidzot ēdienam pievienoju arī sasmalcinātus pētersīļu zaļumus.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne