● 290 gramu miltu,
● 250 mililitru kefīra,
● 1 ola,
● 1 liels gatavs banāns,
● 2 ēdamkarotes cukura,
● 3 ēdamkarotes augu eļļas,
● ½ tējkarotes sodas,
● 1/3 tējkarotes sāls.
Ja no veikala atnestie banāni mājas siltumā jau kļūst pārlieku gatavi, tos varam izmantot, lai izceptu gardas pankūkas. Divus nelielus šādus banānus nomizoju un bļodā ar dakšiņu saspaidīju biezenī, ko samaisīju ar olu. Piekaisīju cukuru, sāli un sodu. Pielēju siltu kefīru un samaisīju, lai masa būtu viendabīga. Piekaisot izsijātus miltus, iejaucu mīklu, tai visbeidzot pievienojot arī augu eļļu. To atstāju “atpūsties” apmēram 20 minūtes. Pēc tam pannā ar augu eļļu ar karoti liku mīklu tā, lai veidojas pankūkas, un cepu tās no abām pusēm līdz gatavībai.
Pankūkas varam baudīt ar jau gatavo veikalā iegādāto šokolādes mērci, ko izmantoju šoreiz, vai arī to pagatavot paši. Tad šim nolūkam, piemēram, 70 mililitros piena jāizkausē 70 gramu tumšās šokolādes, jāpievieno 30 gramu sviesta un jāmaisa, līdz brūnā masa kļūst viendabīga.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne