● 1 iepakojums saldētās kārtainās bezrauga mīklas,
● kārbiņa zaļo olīvu bez kauliņiem,
● 100 gramu brinzas,
● 100 gramu šķiņķa,
● 1 ēdamkarote Provansas garšvielu maisījuma,
● 1 tējkarote maltas paprikas,
● maltu piparu maisījums pēc garšas,
● ola pārziešanai – pēc izvēles.
Zaļās olīvas (te daļu no tām vai arī visas varam aizstāt ar melnajām olīvām – kuras labāk garšo) apsusināju papīra dvielī un liku bļodiņā. Piekaisīju garšvielas, samaisīju un atstāju ievilkties, kamēr gatavoju pārējo cepšanai nepieciešamo.
Saldētās mīklas plāksnes atlaidināju pēc norādījumiem uz iepakojuma. Pēc tam katru plāksni viegli izveltnēju un sagriezu nelielos kvadrātiņos.
Šķiņķi un brinzu sagriezu plānos, par mīklas kvadrātiņiem mazākos gabaliņos, tos – vai nu šķiņķi, vai brinzu – izliku uz mīklas kvadrātiņiem, uzliekot arī pa olīvai, un sastiprināju tā, lai pildījums paliek mīklas iekšpusē. Pildījumu, protams, varam izvēlēties arī citu – pēc savas garšas.
Plāti izklāju ar cepamo papīru, izkārtoju tur sagatavotos “kumosiņus” un pārsmērēju ar sakultu olu. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 15 minūtes, līdz tie kļuva zeltaini brūni. Šādi vienkārši pagatavojami mazie pīrādziņi lieliski noder līdzņemšanai atpūtā pie dabas vai arī svētdienīgākai pasēdēšanai mājās – svētki jau ir pavisam tuvu.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 21.11.2024
- Sveiki! Pieslēgties