● 250 gramu biezpiena siera,
● 100 gramu cietā siera,
● 8 šķēlītes auksti kūpināta bekona,
● neliela saujiņa valriekstu kodolu,
● daži sīpolu lociņi,
● malti melnie pipari garšai,
● ½ tējkarotes paprikas pulvera,
● 1 tējkarote ķiploku pulvera,
● augu eļļa,
● sāļie salmiņi.
Svētkiem varam pagatavot arī sātīgākas uzkodas, kas sevišķi garšos sierumīļiem.
Cieto sieru sarīvēju uz smalkās rīves. To samaisīju ar mīksto biezpiena sieru – šoreiz izmantoju krēmsieru ar papriku un tomātiem. Masai vēl pievienoju piparus, papriku, ķiplokus un samaisīju. No tās izveidoju bumbiņas.
Bekona šķēlītes sausā pannā labi sacepu, pēc tam uz papīra dvieļa nosusināju liekās taukvielas. Sīpolu lociņus noskaloju, apsusināju un sagriezu. Bekonu sablendēju kopā ar lociņiem un valriekstu kodoliem. Sātīgajās drupatās apviļāju sagatavotās siera bumbiņas. Dažādībai sasmalcināju arī sāļos krekerus un dažas bumbiņas apviļāju tajos. Katrai bumbiņai vidū iespraudu pa sāļajam salmiņam un izkārtoju uzkodas uz šķīvja.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 21.11.2024
- Sveiki! Pieslēgties