● 2 nelieli saldie pipari,
● 2 gurķi,
● 140 gramu brinzas,
● 1 sarkanais sīpols,
● 8 ķiršu tomātiņi,
● spināti,
● pētersīļu zaļumi,
● 1 ēdamkarote augu eļļas,
● sāls, malti pipari.
Šādi krāsaini, viegli pagatavojami un veselīgi salāti priecēs gan acis, gan vēderu.
GURĶUS un dažādu krāsu saldos piparus nomazgāju un apsusināju. Piparus iztīrīju no sēkliņām, gurķus nomizoju. Šos dārzeņus sagriezu nelielos gabaliņos.
Mazos tomātiņus pārgriezu uz pusēm, sīpolu nomizoju un sagriezu ceturtdaļgredzenos. Brinzu sagriezu kubiņos, pētersīļu zaļumus sasmalcināju.
Spinātu lapiņas noskaloju un apsusināju papīra dvielī.
Visas salātu sastāvdaļas, bez spinātiem, samaisīju kopā ar olīveļļu, sāli un pipariem pēc garšas. Pēc tam uz šķīvja vispirms izkārtoju spinātus, virs tiem kaudzītē – arī pārējās sajauktās salātu sastāvdaļas. Lai garšas labāk savilktos, pagatavotos salātus varam uz kādu brīdi vēl ievietot ledusskapī.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 21.11.2024
- Sveiki! Pieslēgties