● ¼ kāposta galviņas,
● buntīte redīsu,
● 2 svaigi gurķi,
● pāris sīpolu lociņu,
● 2–3 diļļu zariņi,
● 2 ēdamkarotes saulespuķu eļļas,
● 1 tējkarote graudaino sinepju,
● sāls pēc garšas.
Šie salāti ir vienkārši pagatavojami un vitamīniem bagāti, jo to sastāvā izmantojam jaunos dārzeņus. Pikantumam – graudainās sinepes.
Gabaliņu jaunā kāposta sīki sagriezu. Svaigos gurķus nomizoju, pārgriezu gareniski uz pusēm un katru daļu sagriezu pusripiņās, arī redīsus. Sasmalcināju sīpolu lociņus un diļļu zaļumus, ko pievienoju sagatavotajām sastāvdaļām. Pēc tam piemaisīju arī graudainās sinepes, sāli un eļļu. Nu salāti bija gatavi baudīšanai.
– Teksts un foto: Brigira Skaistkalne
- Šodien: 24.11.2024
- Sveiki! Pieslēgties