● 3 ēdamkarotes ar kaudzi čijas sēklu,
● 200 mililitru treknā kokosriekstu piena,
● 50 mililitru ūdens,
● 1 tējkarote rīvētas citrona vai laima miziņas,
● 1 tējkarote citrona sulas,
● šķipsniņa sāls,
● ¼ tējkarotes kurkumas,
● 1 tējkarote šķidra medus.
Laima augli kārtīgi nomazgāju, apsusināju un norīvēju miziņu. To, kā arī citrona sulu, kastīti kokosriekstu piena, novārītu un atdzesētu ūdeni, šķidru medu, sāli un kurkumu labi samaisīju. Piebēru vērtīgas vielas saturošās čijas sēklas, ko nu jau atkal varam iegādāties arī mūsu vietējos veikalos, un vēlreiz visu samaisīju. Pagatavoto maisījumu pa nakti ievietoju ledusskapī, lai sēkliņas uzbriest un palielinās apjomā.
Otrā dienā pudiņu vēlreiz samaisīju un izliku saldēdiena trauciņos. Pārkaisīju rīvētu laima miziņu, rotāju ar ogām un piparmētru lapiņām. Pievienotā kurkuma palīdz uzturēt imunitāti, tādēļ – uz veselību!
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 24.11.2024
- Sveiki! Pieslēgties