● krabju nūjiņas – 200 g,
● 2 avokado,
● 1 marinēts gurķis,
● 1 sarkanais sīpols,
● olīveļļa – 3 ēd.k.,
● sāls – ½ tējk.,
● diļļu zaļumi.
Gurķi pārgriezu gareniski uz pusēm, pēc tam smalki sagriezu. Sarkano sīpolu sagriezu plānos pusgredzenos, krabju nūjiņas un nomizotu avokado – nelielos kubiņos.
Sagatavotās sastāvdaļas liku bļodā, pievienoju sāli pēc garšas un olīveļļu – šoreiz izlietoju eļļu no burciņas, kurā nesen vēl bija “peldējusies” ar tunci pildīta asā paprika. Piekaisīju arī sasmalcinātus diļļu zaļumus. Rotājumam varam izmantot salātu sastāvā ietilpstošās izejvielas.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne