● 2–3 āboli,
● 2 ēdamkarotes sviesta,
● 1 ēdamkarote brūnā cukura.
Mīklai:
● 250 gramu biezpiena,
● 3 ēdamkarotes miltu,
● 2 olas,
● 3 ēdamkarotes cukura,
● ½ glāzes skābā krējuma,
● šķipsniņa sāls.
Lai baudītu maigu ābolu un biezpiena gardumu, ābolus nomazgāju, nomizoju, atbrīvoju no serdēm un sagriezu daiviņās. Pannā, kas paredzēta arī ievietošanai cepeškrāsnī, sviestā apcepu ābolu daiviņas, pārkaisīju ar brūno cukuru un cepu apmēram piecas minūtes no vienas puses, pēc tam – no otras.
Mīklai sajaucu olas ar cukuru, piemetu sāli, piemaisīju biezpienu, skābo krējumu un izsijātus miltus. Pēc tam mīklu izlīdzināju veidnē pāri āboliem, paturēju uz plīts vēl 2–3 minūtes, tad ievietoju līdz 180–200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cepu līdz zeltainai garoziņai. Gatavo sacepumu apvērsu uz šķīvja – ar āboliem uz augšu.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 24.11.2024
- Sveiki! Pieslēgties