Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, A-DA vēja virziens

Labu apetīti! Krējuma un cepumu deserts ar banāniem

Foto: Brigita Skaistkalne

 300 gramu cepumu,

 200 gramu cukura,

 400 – 500 mililitru skābā krējuma,

 1 – 2 banāni.

Banānus nomizoju un sagriezu gabaliņos. Lielā bļodā tiem piemaisīju skābo krējumu un cukuru. Pēc tam krēmam pievienoju gabaliņos salauzītus cepumus un visu kārtīgi samaisīju. Atbilstoša lieluma bļodu izklāju ar pārtikas plēvīti, lai tā būtu pāri trauka malām, un izlīdzināju tur cepumu un krēma masu. Pārsedzu ar brīvajiem plēvītes galiem un ievietoju vēsumā. Kad kūka bija nostāvējusies, to apvērsu uz lēzenā šķīvja, uzmanīgi noņēmu plēvīti un eksotisko gardumu dekorēju ar banānu ripiņām. Deserta pārkaisīšanai noder arī rīvēta šokolāde, kakao vai cepumu drupatas.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.