Plašums, kas dod brīvības sajūtu un iedvesmo, nostiprina Jura Latišenoka vēlmi atgriezties laukos Jaungulbenē
15:5725.11.2025
Inita Savicka
1055
Dalies:
Šis ir stāsts par šefpavāru Juri Latišenoku no Jaungulbenes. Viņš ir smaidīgs, atvērts, ambiciozs un ar izcilām prasmēm. Juris ir ceļojis pa dažādām valstīm un strādājis daudzos restorānos. Viņš ir piedalījies dažādos starptautiskos konkursos, kuros guvis godalgotas vietas, tomēr joprojām neaizmirst, kā bērnībā garšoja vecvecmammas gatavotie dabiskie lauku ēdieni. Šodien viņam kopā ar līgavu Lindu ir savs restorāns “Vulf ’s” Cesvaines pilī un lieli plāni nākotnei, apvienojot pieredzi, aizrautību, ambīcijas un mīlestību pret ēdienu.
“Dzirkstele” ar Juri un viņa līgavu tiekas restorānā “Vulf ’s”. Abi ir smaidīgi un runīgi. Izrādās, pēc vairākiem gadiem, ko pavadījuši Norvēģijā, abi izlēmuši atgriezties Jura vecvecmammas mājās Jaungulbenes pagastā.
Cūku bēres un asinsdesas
Juris ar siltu smaidu atminas, kā vasaras savā bērnībā pavadījis laukos pie vecvecmammas.
“Ēdu visu, ko vecvecmamma gatavoja, un garšas bija ļoti specifiskas, jo vecvecāki audzēja visu paši un veikalā neko nepirka. Bija vistas, govis, cūkas, savi dārzeņi. Produkti bija īsti, un garšas bija īstas. Man kā bērnam bija unikāla iespēja – pieskatīt vistas, lai ērgļi un lapsas tās neaiztiek. Atminos, kā ērglis dzinās pakaļ vistai un es kā bērns skrēju un dzinu viņu prom. Vecvectēvam palīdzēju govis vest ganībās. Redzēju cūku bēres un to, kā top asinsdesas un asinspankūkas, ko gatavoju kopā ar vecvecmammu. Bet bērnībā gan mani tas īsti nesaistīja,” atminas Juris.
Abonē digitālo saturu pirmajām 4 nedēļām par 0.99€*
Digitālā satura abonementiem būs pieeja unikālam izdevniecības saturam, kur tiks atspoguļoti notikumi un procesi vietējos novados. Raksti, intervijas, bilžu galerijas, video saturs, kā arī par 90% mazāk reklāmas.