Līdz 11. septembrim mazie ražotāji un mājražotāji aicināti pieteikt savus produktus “Novada Garšas” produktu kvalitātes konkursam, ko rīko Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) sadarbībā ar Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) Pārtikas tehnoloģijas fakultātes speciālistiem, kā arī profesionāliem pavāriem.
Anketa produktu pieteikšanai: https://forms.gle/Jvc7JKLzLCeAUVPL7
Šogad konkursam iesniegto produktu vērtēšana notiks trīs dienas – no 24. līdz 26. septembrim LBTU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes telpās.
Produktus var pieteikt desmit kategorijās:
- Piens un piena produkti (t. sk. kazas un aitas piena produkti);
- Gaļa un gaļas pārstrādes produkti;
- Zivis un zivju produkti;
- Ogu, augļu, augu un dārzeņu produkti;
- Graudaugu un pākšaugu pārstrādes produkti (pārslas, miltu maisījumi, manna u. tml.) un maize;
- Konditoreja (miltu konditoreja un saldumi);
- Medus un tā produkti;
- Bezalkoholiskie dzērieni (t. sk. sulas, raudzētie dzērieni);
- Raudzēti alkoholiskie dzērieni (piemēram, alus, vīns, sidrs u. c.);
- Stiprie alkoholiskie dzērieni.
Elīna Ozola, LLKC Lauku attīstības nodaļas vadītāja: “Ik gadu ražotāju interese par dalību konkursā ir nemainīgi liela, un redzam, ka pēc medaļu saņemšanas ražotāji tās tiešām aktīvi eksponē kā tirdziņos, tā uz saviem produktiem. Lai žūrija labāk izprastu, kādēļ produkts ir tieši tāds, aicinām jau pieteikumā norādīt produkta īpašības, to īpašo, ko ražotājs, izstrādājot receptūru, domājis par tā pasniegšanu un saderību ar citiem ēdieniem vai pasniegšanu. Šogad arī jauns papildinājums, jo sadarbībā ar EIT food pārstāvniecību Latvijā tiks izvirzīta simpātijas balva par inovācijas un ilgtspējas potenciālu produktam.”
Produktu klātienes iesniegšana paredzēta LBTU Pārtikas tehnoloģijas fakultātē Rīgas ielā 22 a, Jelgavā sākot no 18. septembra, konkrēti laiki un datumi jāskatās konkursa nolikumā ŠEIT
Uzvarētāju apbalvošana paredzēta 26. oktobrī , “Novada Garšas” sezonas noslēguma pasākumā Rīgā, “Sporta 2” kvartālā.