Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Aicina uz koncertu “Deja krāsu virpulī” Jaunpiebalgā

Publicitātes foto

Sestdien, 14.septembrī, pulksten 18.00 Jaunpiebalgas (Cēsu novads) kultūras namā notiks eksotisko deju centra “Alegria” (Rīga, vadītāja Vita Eglīte), čigānu deju kolektīva “Romaška” (Tartu, vadītāja Pille Priks) un eksotisko deju kolektīva “Oriental Flowers” (Olaine, vadītāja Viktorija Maleniece) koncerts “Deja krāsu virpulī”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Jau vairākus gadus viesu namā “Mīlmaņi” Rankas pagastā pulcējas romu deju dejotājas no Rīgas “Eksotisko deju centra “Alegria””, kurā pati dejoju, bet nevaru bieži apmeklēt mēģinājumus attāluma dēļ. Gandrīz jau 20 gadus mūs vienojušas mīlestība pret romu deju, dziesmu un kultūru, koncertējušas neskaitāmos koncertos citur Latvijā, bet vairāk jau lielpilsētu kultūras centros. Šajā laikā esam pilnveidojušas meistarību un radījušas savas dejas un tērpus. Iepriekš pie manis Rankā veidojām mazus vietējos koncertiņus un deju meistarklases. Pagājušajā gadā sniedzām koncertu saimniecībā “Pūliņi” mājas kafejnīcu dienu laikā, lai atbalstītu saimnieci, kuras īpašums bija smagi cietis vētrā. Bet tieši pēc kovida gadiem sapratām – mūsu prasmes var nest lielāku sabiedrisko labumu, gan popularizējot mazākumtautību kultūru, gan priecējot arvien lielāku skatītāju pulku tieši lauku novados skatītājiem, kuriem nav ikdienišķas iespējas apmeklēt koncertus un vēl par to apmeklējumu maksāt ieejas biļeti,” saka Inga Dikmane no viesu nama “Mīlmaņi”, kura Rankas pagastā organizēja koncertu “Deja krāsu virpulī”.

Publicitātes foto

Viņa stāsta, ka koncerts Jaunpiebalgā “noorganizējās gandrīz spontāni, brīvprātīgi un pilnīgi nesavtīgi” un par to ir ļoti liels prieks. “Ieeja būs bezmaksas, bet šoreiz īpaši esam ielūgušas sociālo aprūpes namu un pansionātu iemītniekus, kurus īpaši vēlējāmies iepriecināt pirms garās, pelēcīgās ziemas. Labprāt uzklausīsim sadarbības priekšlikumus nākamajam gadam, jo mūsu galvenais darbības mērķis – lai pēc iespējas vairāk skatītāju saņemtu mūsu prieka un krāsu “dzirksteli”, un, ja tā vēl nestu finansiālu ieguvumu kādas sabiedrībai nepieciešamas idejas īstenošanai, tad tas jau būtu ieguvums dubultā,” saka I.Dikmane.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom casibom giriş casibom giriş casibom casibom giriş casibom casibom giriş casibom giriş bahsegel casibom casibom giriş