Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Svaigu gurķu “suši” ar lasi un avokado

Foto: Brigita Skaistkalne

● 2 lieli svaigi gurķi,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 2–3 avokado,

● mazsālītais lasis vai forele – 250 g,

● krēmsiers – 250 g.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Atradusi šo recepti, ieinteresēta pagatavoju svaigas un gardas ar avokado, mazsālītu zivi un krēmsieru pildītas uzkodas, kas atgādina nu jau arī mūspusē iecienīto japāņu ēdienu.

Sastāvdaļu daudzums būs atkarīgs no gurķu resnuma.

Gurķus, vispirms nogriežot abus galus, sagriezu divās trīs daļās. Tad tiem ar naža vai karotes palīdzību vajadzētu izdobt sēklas, lai katrai daļai vidū būtu apaļa atvere. Tā kā vēlējos izmēģināt šos ieteikumus “mājas kārtībā”, sevi neapgrūtināju, bet gurķu gabalus katru pārgriezu arī gareniski un tad uzmanīgi izņēmu sēklas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Avokado pārgriezu uz pusēm, izņēmu kauliņu, bet mīkstumu nomizoju un sagriezu strēmelēs, arī mazsālītu lasi sadalīju garenās sloksnītēs. Ar tām un svaigo krēmsieru, kas šoreiz bija papildināts ar ķiplokiem un zaļumiem, piepildīju gurķu pusītes, saliekot tās atkal kopā. Izdobtos gurķus nepārgrieztus piepildīt būtu grūtāk – lai dobumā dabūtu arī krēmsieru, vajadzētu izmantot konditorejas maisiņu. Pēc tam pildītos gurķus sagriezu mazākās ripās. Galdā celt tos varam kopā ar sojas vai kādu citu mērci, kā arī bez tās.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom casibom giriş casibom giriş casibom casibom giriş casibom casibom giriş casibom giriş bahsegel casibom casibom giriş