Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Iedzīvotājus lūdz palīdzēt atjaunot kritiski zemos asins krājumus, Gulbenē donoru diena – 19.septembrī

Foto: no “Dzirksteles” arhīva

Valsts asinsdonoru centrs (VADC) informē, ka, turpinoties atvaļinājuma laikam, ir strauji samazinājusies donoru atsaucība. “Asins pārliešana ir nepieciešama ļoti daudziem cilvēkiem, taču asins krājums šobrīd ir kritiski zems. Šis ir īstais laiks, kad atnākt pie mums uz kādu no asins ziedošanas vietām,” uzsver centrā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ziņu aģentūra “Leta” informē, ka aicinājumu līdzcilvēkiem izplatījusi arī Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca, aicinot steidzami atsaukties visu asins grupu donorus. Slimnīcā norāda, ka tajā liels asiņu apjoms šobrīd nepieciešams dzīvību glābjošām operācijām, taču krājums ir kritiski zems.

Katru nedēļu VADC rīko izbraukumus pie asinsdonoriem. Tāpat strādā pastāvīgajās ziedošanas vietās.

Ceturtdien asinis varēs ziedot izbraukumā Gulbenes novada kultūras centrā no pulksten 9.00 līdz 13.00.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Saskaņā ar Darba likumu, donoram pēc asins ziedošanas nākamajā dienā pienākas apmaksāta atpūtas diena, un, pēc vienošanās ar darba devēju to var piešķirt citā laikā. Darba devējs apmaksā līdz piecām šādām dienām kalendārajā gadā.

Lai ziedotu asinis, līdzi jābūt derīgam personu apliecinošam dokumentam vai jebkurai citai personu identificējošai apliecībai, kas satur personas kodu, vārdu, uzvārdu un foto. Tāpat jāzina sava konta numurs.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (5)

  1. Padomāsim, padomāsim. Un jūsu “vērtīgos un gudros padomus” noteikti ņemsim vērā.

    5
    2
  2. Pirms pārmest,ka nepietiek, vajag ņemt tādu māsiņu līdzi, kas var iedurt, nevis cilvēkus sūtīt mājās. Rēzeknei tas ir aktuāli. Tad Gulbenē,tad Lejasciemā. Tikai tāpēc nepaņem. Bet, ja iznāk braukšana pie ārsta uz Valmieru,vienmēr ieeju un nododu bez problēmām. Tā kā….

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom casibom giriş casibom giriş casibom casibom giriş casibom casibom giriş casibom giriş bahsegel casibom casibom giriş