Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Gulbenes novada bērnu un jaunatnes sporta skolā audzēkņu skaits pārsniegs piecus simtus

Foto: no “Dzirksteles” arhīva

Arī šajā mācību gadā Gulbenes novada bērnu un jaunatnes sporta skolā plāno, ka audzēkņu skaits kopā ar interešu izglītības programmām pārsniegs piecus simtus. Tas ir līdzīgi kā arī iepriekšējos mācību gados.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Gulbenes novada bērnu un jaunatnes sporta skolas direktors Arnis Šķēls “Dzirkstelei” stāsta, ka septembrī vēl notiek grupu komplektēšana, līdz ar to konkrētu audzēkņu skaitu pateikt vēl nevar. Bērni labprāt izmanto iespēju trenēties basketbolā, volejbolā, arī futbolā un vieglatlētikā.

Arī šajā mācību gadā sešus gadus veciem bērniem, kas vēl neiet skolā, ir iespēja apmeklēt interešu izglītībā vispārējās sagatavošanas pulciņu, kur apgūst pamatprasmes, lai pēc tam var izvēlēties arī savu sporta veidu.

“Interese bija ļoti liela gan pagājušajā gadā, gan ir šogad. Pagājušajā gadā pat nācās atteikt. Diemžēl gan sporta infrastruktūras dēļ, gan pedagogu kapacitātes dēļ nevaram atvērt vairāk grupu. Mazajiem ir viena grupa, un tā ir piepildīta,” stāsta A.Šķēls.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Vispārēja fiziskā sagatavotība tiek piedāvāta arī bērniem vidējā vecuma posmā. Savukārt orientēšanās kā interešu izglītības pulciņš ir Lizumā.

“Lai programmas īstenotu, mums pedagogu pietiek. Protams, ir programmas, kur veidojas gana lielas slodzes, un tur būtu aktuālas trenera vietas, piemēram, futbolā, vieglatlētikā, arī volejbolā. Skatāmies, aicinām un uzrunājām pedagogus, bet mēs jau neesam vienīgā sporta skola, kura saskaras ar treneru trūkumu. Ir cerīgi signāli, jo ir sarunas ar absolventiem, kuri studē sporta jomu un ir ar domu, ka var arī atgriezties skolā, bet tas nenotiks ne šogad un arī ne nākamgad. Bet perspektīvā mēs redzam atsevišķas pozīcijas, kur varētu būt mūsu bijušie absolventi,” saka A.Šķēls.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom casibom giriş casibom giriş casibom casibom giriş casibom casibom giriş casibom giriş bahsegel casibom casibom giriş