Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Varbūt Gulbenē vajag radīt vietu mopēdistiem

Foto: Gatis Bogdanovs

Es neesmu pret mopēdiem – lai brauc! Ceļu satiksmē piedalīties nevienam nav aizliegts. Bet dažam labam mopēdam tā skaņa ir par lielu. Tā notiek tad, ja izpūtējam tiek izņemtas iekšas. Jaunajiem patīk – zinu. Patīk, lai braucamrīks aiziet, kā saka, ar dziesmu. Es pats kādreiz piedalījos motokrosā un ar tādu mopēdu ar troksni braucu sacensībās, nevis piedalījos ceļu satiksmē.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Iespējams, mopēdiem vai “skūteriem”, kuri brauc ielās, rūpnieciski ir 50 kubikcentimetru motora darba tilpums, bet braucamrīks ir pārveidots un tam ir 70 vai 75 kubikcentimetri, tātad braucot var attīstīt lielāku ātrumu.

Es neatbalstu, ka mopēdi ar troksni brauc gar dzīvojamajiem masīviem Gulbenē. Tas ir nepatīkami. Ģimenēs ir mazi bērni, troksnis traucē. Zinu, ka citās pilsētās dzīvojamajos masīvos ir uzliktas zīmes, ka, piemēram, nedrīkst lietot skaņas signālus no pulksten 22.00 līdz 6.00. Vai mums tā vajadzētu un vai tas ko dos? Masīvos ierobežojumus var noteikt. Taču ielās citur tas nav iespējams. Skaidrs, ka jākontrolē būtu braucamrīku izraisītais troksnis – to policija ir tiesīga darīt. Bet braukt uz priekšu vai atpakaļ nevienam nevar aizliegt.

Iespējams, vajadzētu rast kādu vietu, kur jaunajiem mopēdistiem braukt. Varbūt mums, pašvaldībai, vajadzētu par to domāt. Kādreiz Gulbenē aiz alus rūpnīcas bija neliela mototrase. Tagad tādas vietas Gulbenes pilsētā nav.

— Aināra Brezinska sacīto pierakstījusi Diāna Odumiņa

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (17)

  1. Viens joņo kā aptracis dundurs. Nekas cits kā pats viņam neeksistē. Varbūt tur psihoterapeits vajadzīgs, ne trase. Izskatās jau nopietni.

    16
  2. Ja pilsētā brauc ar tādu skaņu pa Rìgas ielu tas ir ārprāts un uz tās pirras vēl sēd divi un skaņa nedod dievs,šermuļi skrien.
    Visi mazie bērni ir piecelti un kur nu vēl ja lec ar to briesmoni pa naktīm…
    Vai tad ar tādu briesmu skaņu tiek tie pirriķi nopirkti,vai tie ir pārtaisīti lai tā skaņa tāda būtu.Brauc pa ielu garām Pašvaldības policījai un neviens to neredz un nedzird,lai liek soda naudu.

    19
  3. Nu, tak sauc policiju, lai pārbauda mana braucamā izpūtēju un skaņu. Ja viss būs normas robežās, tad vālēšu vēl trakāk.

    3
    12
  4. Sadot tis mopedistiem naktī un viss.
    Za… ar tiem flekšiem braukāt.
    Trasi vajagot,un kurs tad to trasi kops?

    13
    1
  5. Mums vēl ir jāpriecājas, ka jauniešiem pietrūkst naudas kvadracikliem, atšķirībā no Rīgas, Jūrmalas un Jelgavas, kur tas notiek praktiski katru nakti, un ar atļautajiem decibeliem, protams, tas nav pareizi, bet reāli jau izdarīt neko nav iespējams. Viss ir reģistrēts un atļauts, kategorijas vadīšanai ir, un viņš var braukt kaut trijos naktī uz benzīntanku pēc kafijas.

    6
    5
  6. Kārtējā nekompetentā, bezjēdzīgā muldēšana, tad lai mopēdisti brauc pa viņa īpašumu, tur vietas pietiek. Kā atkal gribās tikt pie siles un ar visām četrām. Vēlēšanas tuvojas, tūlīt pārējie klauni un klaunneses arī sāks verbālās caurejas parādi, gaidiet.

    16
    4
  7. Interesanti būtu lasīt policijas komentāru par mopēdiem Ceļu satiksmes likumā. Mopēdi it mehāniskie t/l. Valsts tehnisko apskati nevajag mopēdiem, kas ĪSLAICĪGI piedalās ceļu satiksmē. Mopēdiem vajag atbilstības apliecinājumu. Ja t/l pārbūvēts, jābūt atzinumam, ka tas atbilst prasībām. Nevar būt, ka Valsts policijas juristi ar to nevar tikt galā. Ja nepareizi saprotam, tad arī to policijai vajadzētu publiski paskaidrot. Savādāk mēs domājam, ka policija var, bet negrib. Bet tas nav labi.

  8. lai brauc purva sādžā līdz galīgam prāta aptumsumam, jo tas ir kaut kāds fenomens, ka troksnis ir, bet policija nedzird un protams arī nevar….., tākā, purvā viss ir kārtībā, lai tik brauc un taisa troksni vēl skaļāku

    7
    1
  9. Vai kāds varētu paskaidrot, kapēc attiecībā uz atļauju piedalīties satiksmē un tehnisko apskati, mopēds tiek pielīdzināts bezceļu transportlīdzeklim? Bezceļu tak nejēgā nejoņo pa ceļiem. Policijai nav kas sakāms?

    3
    1
  10. Nu kāpēc domajat, ka ceļu satiksme pieder tikai automašīnām. Nē, arī gājējiem, arī velosipēdistiem, arī mopēdiem. Ne visi ir bagāti, lai pirktu auto. Ne visi velas sēdēt pie auto stūres. Bet pārvietoties grib un vajag visiem.

    2
    2
  11. Tad kāpēc gribat, lai ceļu satiksmes noteikumi attiektos tikai uz autovadītājiem, bet gājēji, velosipēdisti un mopēdisti var uzvesties uz ielas kā grib?

    6
    1
  12. Vai tiešām? Gājēji slāj – kur acis rāda. Velosipēdisti Gulbenē vispār – viņiem pilnīgi vienalga vai vienvirziena iela, vai gājēju ietve. Tur kur ir veloceliņi, tur viņi streipuļos pa ielu. Bet kur jābrauc pa ielu, tur viennozīmīgi mauks pa ietvi.

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom casibom giriş casibom giriş casibom casibom giriş casibom casibom giriş casibom giriş bahsegel casibom casibom giriş