● 200 gramu biezpiena,
● ½ glāzes cukura,
● 2 olas,
● 3 burkāni,
● 1 glāze miltu,
● 1 tējkarote cepamā pulvera,
● 1 ēdamkarote pūdercukura.
No veselīgām un nelielu kaloriju daudzumu saturošām izejvielām – burkāniem un biezpiena – iespējams pagatavot diētisku gardumu. Cukuru varam pievienot arī mazāk, nekā receptē norādīts.
Bļodā vijīgas konsistences biezpienu, olas un cukuru rūpīgi saberzu kopā un viegli uzputoju. Burkānus nomazgāju, nomizoju, noskaloju un sarīvēju uz smalkās rīves. Pēc tam tos piejaucu biezpiena masai. Visbeidzot piekaisīju kopā ar cepamo pulveri izsijātus miltus un visu labi samaisīju.
Veidni ietaukoju ar margarīnu, izkaisīju ar mannu, izliku tajā pagatavoto mīklu un izlīdzināju. Cepu līdz 160–180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 40 – 50 minūtes. Gatavo sacepumu atdzesēju un pārkaisīju ar pūdercukuru.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne