Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Par 120 eiro grib samazināt bērna piedzimšanas vienreizējo pabalstu Gulbenes novadā

Foto: “Pexels”-“Pixabay”

Līdz 9.oktobrim iedzīvotāji var izteikt viedokli Gulbenes novada pašvaldībai saistībā ar grozījumiem, kurus ir plānots ieviest saistošajos noteikumos “Par materiālo palīdzību Gulbenes novada pašvaldībā” – liecina publiski pieejamā informācija.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Grozījumi paredz, ka pašvaldība turpmāk mazāk tērēs savus budžeta līdzekļus, maksājot bērna piedzimšanas vienreizējo pabalstu. Šobrīd pabalsta apmērs ir 620 eiro, bet ar 1.janvāri tie būs vairs tikai 500 eiro. Plānots, ka nākamajā gadā pašvaldība no sava budžeta bērna piedzimšanas vienreizējā pabalsta izmaksai tērēs provizoriski 65 000 eiro.

Vēl tiks samazināts to senioru loks, kuriem pašvaldība pasniegs naudas dāvanu saistībā ar nozīmīgu dzīves jubileju. Šobrīd noteikumi paredz, ka uz naudas dāvanu nozīmīgās dzīves jubilejās var pretendēt 80, 85, 90, 95, 100 vai vairāk gadu vecumu sasniegušie seniori, kuru deklarētā dzīvesvieta ir Gulbenes novadā. Taču ar 1.janvāri tie vairs būs tikai tie seniori, kuri sasnieguši 90 vai 100, vai vēl vairāk gadus. Viņi nozīmīgā dzīves jubilejā no pašvaldības varēs saņemt vienreizēju 100 eiro naudas dāvanu. Provizoriski nākamgad šādu materiālo atbalstu pašvaldība savā budžetā plāno kopsummā 5200 eiro apmērā.

Ieviešot šāda veida taupīšanu, pašvaldība plāno, ka nākamgad tās tēriņi samazināsies par 40 600 eiro.

Uzsverams, ka gan bērna piedzimšanas vienreizējais pabalsts, gan naudas dāvanas senioriem nozīmīgās dzīves jubilejās ir pašvaldības brīvprātīga iniciatīva.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (31)

  1. Protams. Uz ko citu lai ietaupa. Barošanu jau apgrieza. Nē nu tiešām, kas tajā jaunajā Gulbīšu parkā dzīvosies.

    48
  2. Klaja NECIEŅA pret senioriem ,kuri pat apaļajā jubileja no pašvaldibas nevar saņemt kā pagodinājumu un cieņas izrādīšanu, ka visu mūžu ir strādājuši un godprātīgi pelnījuši savu tagad nabaga pensiju.Cik viņi bija bezgala priecīgi saņemt dāvanā no pašvaldības tos nabaga 100 euro.
    ATRADUŠI UZ KO TAUPĪT,VĀJPRĀTS!!!

    43
    1
  3. Es šokā. SĀKAT SEV ALGAS APGRIEZT. ko lienat pie bērniem. Jau pusdienas nozagāt bērniem ko vēl zagsiet.????? Pretekļi . Beidziet braukāt uz darbu ar dienesta auto .lejat bākās par savu naudu .caune lai nebrauc nekāda Briselē bet lai naudu nodod bērnu pabalstiem.ja grib braukt lai brauc bet viena virzienā. Pretīgi tie bezsmadzenu parazīti tur sēž ja šādus lēmumus grib pieņemt.

    56
    1
  4. Pamēģiniet vēl nedzimušajiem bērniem kaut vienu eiro nozagt!!!Sākat samazināt sev algas vispirms.Zagļu banda.

    42
  5. Par kādu iedzīvotāju viedokli var runāt, ja šeit prese atspoguļo faktiski jau izlemto? Tāda ir valsts un pašvaldības demogrāfiskā politika? Nopietni? Skolas slēdzam, piedzimšanas pabalstus likvidējam utml. Šis nolemtais ir klajā pretrunā ar valsts pausto politiku. Vēlēšanas nav aiz kalniem…

    35
  6. to assistant. Vai tad nezināt to patiesību – ja vēlēšanas varētu kaut ko mainīt, tad viņas sen būtu aizliegtas. Tā kā piesaukt vēlēšanas ir naivi.

    18
    1
  7. Nu kauns gan Gulbenes novada deputātiem! Lai nu ko,bet bērnus,jaunas ģimenes un senjorus ”piekāst,tas,piedodiet, ir ne tikai bezkaunīgi,bet amorāli!!!!

    43
  8. Ārprāts, kas par murgu. Salastaties tauta pie Domes un sauciet atbildīgos ārā, lai acīs pasaka ka visu grib izputināt. Kā vispār var pie tāda lēmuma nonākt, cieš bērni un pensionāri, kuriem tāpat nekā jau nav. Tieši bērni ir mūsu nākotne, ko viņiem darīt. Varbūt kādai personai noorganizēt parakstu vācēju grupu un iet parakstus vākt.
    Esmu bijusī gulbeniete, kura lasa ziņas un brīnās kas Gulbenē notiek.

    23
  9. Ārprāts, bērniem noņemt pabalstu…..kas būs tālāk?Savas algas apgrieziet labāk! Kā jums nav kauna!

    28
  10. Taupīt uz demogrāfijas rēķina!? Veletāj ,ja kaut nedaudz Tev ir loģiskā domāšana ,nakošreiz padoma vai tiešām par šiem puišiem un meitenem ir vajadzīgs balsot!
    Ši ir tiešām pēdējā laika stulbākā ideja!

    16
  11. Jāsāk kautkas darīt tas taču pāri visam kas notiek Gulbenē ar tiem kungiem, deputātiem visus izmest ārā,un lai tinas uz visām debess pusēm. Viņiem pašiem samazināt algas,un uzlikt sodus ,jo brauc ar dienesta mašīnām.

    18
  12. Deputāti, neaizmirstat sevi, nāk gada beigas, jāceļ algas. Citi jau nav cilvēki, īpaši ja nedomājat par nākotni un bērniem novadā. Droši ieplānojat skolu slēgšanu, bērnudārzā slodžu samazināšanu un galvenais noskaidrot kurš ir kurā pusē!

    16
  13. Bērnu dzimstības nebūs jo Gulbenē bērnus saime nemīl.Jo daudz naudas ir bērniem jāmaksā, jo pašiem nepaliks algām,kafijām šokolādes konfektēm.

    12
  14. Nav jau problēma deklarēties citā novadā un arī nodokļus no manas algas saņems cits novads. Atcerieties, ka pašvaldība saņem un dzīvo uz mūsu maksātajiem nodokļiem no algas! Un tad vēl šāda attieksme pret saviem iedzīvotājiem! Kauns!

    21
  15. Blaušu, visam cenas ceļat augšā, algas pabalstus utt. griežat nost. Kauns jums ir vai nav. Galvenais paši labo likumus bet neļauj skolā labot parbaudes darbus. KAUNS !

  16. Varbūt vajadzētu samazināt darbinieku skaitu domē? Nedaudz piebremzēt ar domes darbinieku algu pacelšanu, apvienojot domē amatus arī varētu ietaupīt.

    17
  17. Tad labāk,lai ņem pārvalžu vadītājus nost.
    Apskatīju darba laikus Lizumam,Tirzai,Druvienai un Rankai.
    Jūs to nopietni?
    3-5 h darbā. Ceļš uz darbu neietilpst darba stundās.
    Kāda jēga?
    Dodiet bērniem,šie visi vēl darba spējīgi cilvēki.
    Ģimenes ir pirmajā vietā.

    10
  18. Kad tad ceļš uz darbu ir skaitīts darba stundās??? Ku kū….Tad jau es katru dienu strādāju 11 stundas.

    4
    1
  19. Kāds tur nedraudzējas ar rēķināšanu. CIK bērni gadā piedzimst Gulbenē? Kāds tur tas milzu ietaupijums sanāk? Ja katrs sev domē algu par 120 EUR samazinātu, uzreiz būtu jūtama ekonomija. Par ko šis daudzums ierēdņu saņem algas, ja novadā iedzīvotāju skaits ļoti samazinās?

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom bahsegel jojobet