Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Gulbenē top piemineklis melnajam gulbim Heinriham

VIENKĀRŠA UN SIRSNĪGI APRŪPĒTA melnā gulbja Heinriha atdusas vieta ir Gulbenes dzīvnieku kapos. Par to, lai visu vasaru un rudeni te būtu ziedi, rūpējas vietējie iedzīvotāji. Tomē Heinrihs ir pelnījis paliekošāku piemiņas zīmi savu mūža māju vietā. FOTO: DIĀNA ODUMIŅA

Apritējis gads, kopš Gulbene zaudējusi melno gulbi Heinrihu. Nevis tikai kapa plāksne, bet nozīmīgāks piemineklis top melnajam gulbim Heinriham. Par to “Dzirksteli” informē Gulbenes dzīvnieku aizsardzības biedrības “Ķepaiņu draugu klubs” vadītāja Ira Žeigure.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pieminekli pēc savas iniciatīvas gatavo Kaspara Ozera uzņēmumā Gulbenē. Pašlaik tur tiekot piemeklēts vajadzīgais materiāls. Esot ievadītas sarunas ar novada domes priekšsēdētāju Andi Caunīti par pašvaldības finansējuma daļu šim pasākumam.

Pagājušā gada 5.oktobrī melno gulbi Heinrihu viņa barotāja Spārītes parkā atrada mirušu ar kostu brūci kaklā. Apskatot brūci, veterinārārsta secinājums bija, ka, visticamāk, Heinriham bija uzbrucis un viņu nonāvējis sesks. Gulbis bija astoņus gadus vecs. Bija kļuvis gausāks, daudz uzturējās dīķa krastā, nevis ūdenī. Tieši tas radīja risku viņa dzīvībai.

Melnā gulbja pēdējā atdusas vieta Gulbenē ir dzīvnieku kapsētā. Tā ir iežogota, labiekārtota 2000 kvadrātmetru teritorija, kas izveidota pirms pieciem gadiem. Dzīvnieku kapsēta pilsētā izveidota ar Eiropas Lauksaimniecības fonda atbalstu, pašvaldības un biedrības “Ķepaiņu draugu klubs” līdzfinansējumu. Kapsētas izveide kopumā izmaksāja 21 566,41 eiro.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (8)

  1. Caunīša kungs varēja pastaigāt pa daudzdzīvokļu namu masīviem un paskatīties, kas tur notiek. Atklātos diezgan nepatīkams skats, parādot pašvaldības patiesās “rūpes” par klaiņojošajiem un bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušajiem dzīvniekiem.

    15
    3
  2. Nopietni? Pašvaldības finansējumu gulbja piemineklim………drausmas vnk…..pašvaldība nevar parūpēties un atsaka bērniem atmaksāt izglītības programmu …te gulbim piemineklim ziedos……trūkst vārdu….

    21
    7
  3. Ja jau taisa pēc savas iniciatīvas tad lai arī taisa par savu naudu nevis prasa pašvaldībai

    16
    4
  4. Vispār jau gulbis bija pašvaldībai dāvināts, tātad pašvaldība bija tā īpašniece, un īpašniekam arī būtu jārūpējas par šī pilsētas simbola piemiņas saglabāšanu- nezinu gan, vai tam būtu jābūt kāpa piemineklim, drīzāk tā varētu būt akmens skulptūra Spārītes parkā, kur gulbis uzturējās.
    Vēl joprojām dīķis bez gulbja šķiet tukšs.

    16
    6
  5. Abus gulbjus nokāva ar maizes kukuļiem un citām “delikatesēm ” barojošas labvēles ar saviem bērniem, ignorējot lielus brīdinošus uzrakstus , ka neatbilstoša pārtika grauj šo putnu gremošanas sistēmu.

    11
    3
Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom bahsegel jojobet