Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Iecerēta Tirzas slēpju muzeja telpu paplašināšana

NILS TREIJS rāda vienu no muzeja eksponātiem – slēpes no Lubānas Indrāniem, kas varētu būt apmēram 500 gadus vecas. FOTO: NO “DZIRKSTELES” ARHĪVA

Tirzas slēpju muzejam esošās platības ir par maz, tāpēc ir iecere muzeju paplašināt.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Tirzas slēpju muzeja saimnieks Nils Treijs “Dzirkstelei” stāsta, ka slēpju muzejā nav vietas, kur izvietot visus eksponātus, līdz ar to ir nepieciešams paplašināt telpas.

“Darbi jau notiek tagad, jo mums ir būvprojekts. Viena liela daļa ir izdarīta. Māju no ārpuses esam puslīdz saveduši kārtībā. Darbi, kas tagad notiek, ir par ziedojumu naudu, tie ir biedrības līdzekļi. Bet iekšpusei mums pietrūkst līdzekļu, tāpēc mēs startējam “Leader” projektā. Plāni atkarīgi no finansējuma, un tikai pavasarī mēs zināsim, vai ir piešķirts finansējums,” stāsta N.Treijs.

Slēpju muzeju var apmeklēt, pirms tam sazinoties un piesakoties. “Interesenti ierodas no visas Latvijas, ir arī ārzemnieki. Ziemā mēs organizējam pasākumus, tad ir cilvēki, bet tieši tūristu vairāk ir vasarā,” saka N.Treijs.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

UZZIŅA

Tirzas slēpju muzeja pamatuzdevums ir atspoguļot Latvijas slēpošanas vēstures, tradīciju un kultūras attīstību no vissenākajiem laikiem līdz pat mūsdienām. Muzeja krājumā var iepazīties ar Latvijas slēpošanas vēsturi un slēpju ražošanu Latvijā līdz Otrajam pasaules karam un pēc tam, ar atsevišķu PSRS slēpju rūpnīcu vēsturi, sākot ar 20.gs. 20.gadiem, kā arī ar citiem materiāliem. Tirzas slēpju muzeja kolekciju veido Latvijā un citās valstīs ražotas slēpes, slēpju stiprinājumi, slēpju zābaki, slēpju nūjas un citi slēpošanas aksesuāri, kas lietoti Latvijas teritorijā no 19.gs. beigām līdz 20.gs. 80.gadiem.

AVOTS: TIRZAS SLĒPJU MUZEJS

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom bahsegel jojobet