Ļoti vienkārši un ātri pagatavojami ir pildīti šampinjoni. Arī šeit var ļaut vaļu fantāzijai. Šampinjonu cepurītēm izgriež kātiņus. Pildījumam sagriež nogrieztos šampinjonu kātiņus un žāvētu šķiņķi, tad sajauc ar majonēzi un liek šampinjonu cepurītēs (pildījumu var arī apcept kopā ar sīpoliem un ķiplokiem). Virsū bagātīgi uzber rīvētu sieru un liek cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā uz apmēram 20 minūtēm. Gatavs būs, kad siers izkusīs un sēnītes mazliet saplaks un kļūs tumšākas. Var ēst gan kopā ar rīsiem vai salātiem, var tāpat, jo ēdiens ir diezgan sātīgs.
Šampinjonus var pildīt ar visu ko, piemēram, ar ceptu malto gaļu, svaigo un parasto sieru, rīsiem un “Fetas” sieru, kausēto sieru “Dzintars”, spinātiem un “Mozzarellas” sieru, krabju nūjiņām, pievienot dažādas garšvielas, sīpolus un ķiplokus – kas nu kuram garšo. Vienmēr pa virsu, protams, jāliek jebkāds siers.
Kas sēnītei vēderā?
00:00
11.01.2013
19