Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Velopatruļa dodas uz 10 Latvijas pilsētu skolām, arī uz Gulbenes

Projekts «Velopatruļa», kas ar piecām informatīvām kampaņām uz Brīvības gatves veloceliņa piesaistīja negaidīti lielu jauniešu interesi, tagad paplašina darbību un apmeklēs 10 skolas Latvijas pilsētās. Izglītojošajos pasākumos, kurus organizē apdrošināšanas akciju sabiedrība «BTA Baltic Insurance Company» (BTA) sadarbībā ar Valsts policiju un Policistu Velobiedrību, skolēni tuvākajos mēnešos varēs apgūt svarīgas zināšanas par ceļu satiksmes drošību, velosipēdu uzturēšanu tehniskā kārtībā un BTA Velopolises apdrošināšanas iespējām.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Statistika rāda, ka jaunieši nereti iekļūst ceļu satiksmes negadījumos tādēļ, ka nepārzina satiksmes noteikumus vai arī pārvērtē savas spējas, piemēram, cenšoties paspēt šķērsot ielu pirms tuvojošās automašīnas. Pagājušajā gadā satiksmes negadījumos cieta 725 velobraucēji, no kuriem piektā daļa bija bērni. Tieši tāpēc kampaņas pasākumi norisināsies skolās 10 pilsētās – Cēsīs, Ventspilī, Jelgavā, Liepājā, Rēzeknē, Salaspilī, Valmierā, Alūksnē, Dobelē un Gulbenē. To gaitā «Velopatruļas» speciālisti aicinās skolēnus apmeklēt lekcijas par ceļu satiksmi un riteņbraucēju atbildīgu uzvedību uz ielas.

«Lekcijas būs ne tikai informatīvas, bet arī praktiskas, veicinot skolēnu izpratni par velosipēdu uzturēšanu darba kārtībā un tehniskām niansēm, kurām jāpievērš pastiprināta uzmanība. Turklāt jaunieši varēs papildināt zināšanas par drošu velobraukšanu un atbildīgu uzvedību uz ceļa. Satiksmes drošības speciālisti dalīsies padomos, kā samazināt risku situācijas un to, kā apdrošināšanas polise var palīdzēt gan pašam skolēnam, gan viņa velosipēdam, ja tomēr sanācis ciest negadījumā,» ar saturu iepazīstina BTA valdes locekle Evija Matveja.

Lekcijas izstrādātas tā, lai tās būtu interesantas un noderīgas skolēniem, palīdzot viņiem kļūt par atbildīgiem un drošiem riteņbraucējiem.

“Ceļu satiksmes noteikumu pārzināšana un ievērošana ir viens no drošas satiksmes priekšnosacījumiem – tādēļ ikvienam satiksmes dalībniekam ir jāsaprot sava loma kopējā satiksmes plūsmā, kā arī tas, ka no katra satiksmes dalībnieka rīcības ir atkarīga gan paša, gan apkārtējo satiksmes dalībnieku drošība. Noteikumu apgūšana ir būtiska jau agrā vecuma, tādēļ  skolēnu izglītošana par dažādiem ceļu satiksmes drošības aspektiem, būs liels ieguldījums ne tikai viņu drošībā jau tagad, bet arī nākotnē, kad satiksmē piedalīsies arī ar citiem transportlīdzekļiem, ne tikai kā gājēji vai velosipēdisti,” uzsver Valsts policijas Reaģēšanas pārvaldes priekšnieks Juris Jančevskis.  

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom bahsegel jojobet