● 200 gramu 20 – 25 % skābā krējuma,
● ½ glāzes pūdercukura,
● vaniļas cukurs,
● 4 ēdamkarotes izvārītas stipras dabīgās kafijas,
● 10 gramu želatīna,
● 60 mililitru ūdens.
SALDAJĀ ĒDIENĀ varam pamieloties ar šādu krēmu. Lai to pagatavotu, vispirms aukstā novārītā ūdenī iemērcu želatīnu un atstāju to apmēram pusstundu, lai uzbriest. Skābo krējumu kopā ar pūdercukuru un vaniļas cukuru pēc garšas bļodā (receptē ieteikts šo bļodu uzmanīgi vēl ievietot traukā ar aukstu ūdeni) putoju, līdz masa bija palielinājusies apjomā divas reizes. Želatīnu izšķīdināju un tam caur sietiņu pielēju atdzisušu kafiju.
Tad bļoda ar krējuma krēmu jāizceļ no ūdens peldes. Tievā strūkliņā krēmam lēju klāt kafijas un želatīna maisījumu un putoju visu kopā vēl dažas minūtes. Pēc tam aromātisko masu salēju saldēdiena trauciņos un uz pāris stundām ievietoju ledusskapī sastingšanai. Krēmu varam baudīt ar kādu skābāku mērci vai pārkaisīt ar šokolādes skaidiņām.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma