Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Ar olām, sēnēm un spinātiem cepti kartupeļi

● 600 gramu kartupeļu,
● 4 olas, 100 gramu šampinjonu,
● spinātu lapiņas,
● 1 sarkanais sīpols,
● 1 ķiploka daiviņa,
● 60 gramu siera,
● augu eļļa,
● svaiga vai kaltēta raudene,
● svaigi malti pipari,
● sāls.

Notīrīti kartupeļi jāsagriež ceturtdaļās vai uz pusēm, jāliek uz plāts, jāieziež ar augu eļļu un jācep līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī līdz brūnganai garoziņai apmēram 40 minūtes. Tik ilgi tos speciāli šim “pasākumam” cept negribēju un tādēļ cepeškrāsni darbināt nevēlējos, taču gardu maltīti baudīt gan. Tādēļ atvēru iegādāto iepakojumu ar jau nomizotiem un izvārītiem kartupeļiem (tie tāpat ir jāpērk). Nu tos atlika tikai sagriezt un apcept pannā ar augu eļļu līdz zeltainumam. Pēc tam kartupeļus no pannas noņēmu.
Sīpolu nomizoju un sagriezu salmiņos, ķiploku – šķēlītes, sēnes – plāksnītēs.

Pannā uzkarsēju augu eļļu un liku tur cepties sīpolus. Kad tie jau bija kļuvuši mīksti, pievienoju ķiplokus un sēnes. Piekaisīju sāli, piparus, kaltēto raudeni un cepu, līdz bija iztvaikojis sēņu šķidrums. Pēc tam pievienoju spinātu lapiņas, uzliku pannai vāku un cepu vēl vismaz pāris minūtes. Tad pieliku apceptos kartupeļus un pēc dažām minūtēm – arī olas. Uzkaisīju sāli un piparus, pannai atkal uzliku vāku un cepu, līdz olas sarecējušas. Visbeidzot pārkaisīju sarīvētu sieru un karsēju, līdz tas izkusis.

– Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.