Piektdiena, 26. decembris
Stella, Larisa
weather-icon
+4° C, vējš 1.79 m/s, R-ZR vēja virziens

Ābolu kūka

300 g baltmaizes sausiņu, 1 paciņa sviesta, 1 l rīvētu ābolu, 5 olas, 5 ēd. karotes cukura, 5 ēd. karotes miltu.

300 g baltmaizes sausiņu, 1 paciņa sviesta, 1 l rīvētu ābolu, 5 olas, 5 ēd. karotes cukura, 5 ēd. karotes miltu.
Sausiņus samaļ, iegūto masu izklāj formā plānā kārtiņā, sviestu sagriež plānās plāksnītēs un kārto uz sausiņiem, tad pārklāj ar āboliem.
No olām, cukura un miltiem sajauc biskvīta mīklu. (Olas ar cukuru maisa, nedaudz ūdens peldē uzsildot, kamēr cukurs izkūst, tad turpina putot stingrās putās, beigās iesijā miltus, samaisa.) Biskvīta mīklu lej veidnē un cep uzsildītā cepeškrāsnī 20–30 min. Pirms izņemšanas no cepeškrāsns, pārbauda ar kociņu – ja biskvīts nav pielipis, tad kūka gatava. Ja izņemsiet kūku par ātru, tā var sakrist.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.