Piektdiena, 26. decembris
Stella, Larisa
weather-icon
+4° C, vējš 1.79 m/s, R-ZR vēja virziens

Ābolu zefīrs

400 g ābolu biezeņa, 400 g cukura, 3 olu baltumi.

400 g ābolu biezeņa, 400 g cukura, 3 olu baltumi.
Lai pagatavotu ābolu biezeni, ābolus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves, pievieno nedaudz citronskābes.
Olu baltumus kopā ar cukuru puto stingrās putās, tad pakāpeniski pievieno ābolu biezeni. Visu saputo, masu kārto pergamenta trauciņos un liek cepeškrāsnī zemā temperatūrā žāvēt.
Kad masa sacietējusi, zefīrs gatavs. Var pasniegt kopā ar pienu.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.