Piektdiena, 26. decembris
Dainuvīte, Gija, Megija
weather-icon
+3° C, vējš 1.79 m/s, R vēja virziens

Asas piedevas

Tomātu biezenis. Nepieciešams: – 500 gramu tomātu.

Tomātu biezenis
Nepieciešams:
– 500 gramu tomātu,
– 70 gramu ķiploku,
– 2 tējkarotes sāls,
– 1 tējkarote cukura,
– pustējkarote maltu piparu,
– citronskābe vai etiķis,
– želatīns.
Pagatavo:
visus produktus samaļ, pievieno sāli, cukuru, piparus, etiķi vai citronskābi pēc garšas. Pievieno zubriedinātu želatīnu.
Uzglabā ledusskapī. Šim biezenim ir specifiska ķiploku garša, tāpēc to neieteic lietot pirms iet viesos. Lieto pie gaļas ēdieniem vai uz sviestmaizes.
Salāti gaļas ēdieniem
Nepieciešams:
– trīs kilogrami kabaču,
– divi kilogrami burkānu,
– viens kilograms sīpolu,
– puslitrs tomātu mērces vai
viens kilograms tomātu,
– puslitrs eļļas,
– sāls un pipari.
Pagatavo:
sarīvētus kabačus sautē savā sulā, pievieno eļļā sarīvētus apceptus burkānus un sīki sasmalcinātus sīpolus. Sautē vienu stundu. Pēc tam pievieno sāli, piparus sasmalcinātus tomātus vai tomātu mērci. Karstu liek tīrās burciņās un vāko ar steriliem vāciņiem.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.