Siltā laikā katram gribas baudīt kaut ko vēsu un atspirdzinošu. Svarīgs ir arī kaloriju daudzums, tādēļ piedāvājam pagatavot auksto zupu “Gaspacho” meksikāņu gaumē.
Siltā laikā katram gribas baudīt kaut ko vēsu un atspirdzinošu. Svarīgs ir arī kaloriju daudzums, tādēļ piedāvājam pagatavot auksto zupu “Gaspacho” meksikāņu gaumē. Ja esat dārzkopis un savā dārzā audzējat tomātus, gurķus, sīpolus, ķiplokus un zaļumus, ar “Gaspacho” visu ģimeni varēsiet pabarot tikai par vienu latu!
Gatavots sadarbībā ar Alūksnes spēļu zāli “Klondaika”
Aukstajai zupai “Gaspacho” meksikāņu gaumē nepieciešams: viens svaigs tomāts, viens svaigs gurķis, puse sīpola, divas daiviņas ķiploka, svaigs pētersīlis, ne vairāk kā desmit tumšās olīvas, puslitrs tomātu sulas, citrona sula no puscitrona, “Santa Maria” garšvielas: kajēnas pipari, garšvielu maisījums ar dārzeņiem un baziliks (var būt arī svaigs).
1. Sagriež nelielos gabaliņos tomātus un ieber traukā, kurā gatavos auksto zupu.
2. Arī gurķi sagriež nelielos kubiņos un ieber traukā.
3. Nomizo sīpolu un pievieno tomātam un gurķim.
4. Pieber nedaudz bazilika.
5. Smalki sagriež pētersīli.
6. Nomizo ķiploku un saspiež ķiplokspiedē.
7. Pielej puslitru tomātu sulas.
8. Pievieno citrona sulu.
9. Ripiņās sagriež olīvas un pievieno pārējām sastāvdaļām.
10. Pieber nedaudz “Santa Maria” garšvielu maisījumu ar dārzeņiem.
11. Auksto zupu samaisa.
12. Ielej šķīvī un gar malām uzber kajēnas piparus.