Deserta pagatavošanai nepieciešams: banāns, trīs citroni, divas olas un četras ēdamkarotes cukura.
Deserta pagatavošanai nepieciešams: banāns, trīs citroni, divas olas un četras ēdamkarotes cukura.
1. Citronus nomazgā un pārgriež gareniski.
2. Katrai pārgrieztajai pusei ar karoti izgrebj vai sulas spiedē izdobj vidus mīkstumu.
3. Olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Baltumus putošanai domātajā traukā ievieto ledusskapī. Dzeltenumiem pievieno cukuru.
4. Banānu nomizo, sagriež ripiņās un samīca kopā ar olu dzeltenumiem un cukuru. Pievieno nedaudz citronu sulas un vēlreiz labi izmaisa.
5. Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā iepriekš sagatavotajā masā.
6. Tukšajām citronu pusītēm, lai tās uz pannas neapgāztos, nedaudz nolīdzina apakšas un pilda ar suflē masu.
7. Liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 15 līdz 20 minūtes.
8. Suflē ir gatavs, kad citrona groziņu cepurītes apcepušās zeltaini brūnas.