Svētdiena, 7. decembris
Antonija, Anta, Dzirkstīte
weather-icon
+1° C, vējš 0.45 m/s, D-DA vēja virziens

Baudi rudens smaržu un garšu!

Vasara jau aizgājusi, sev līdz aiznesdama saules siltumu. Bet tā tāpat kā augļu salduma bijis pavisam maz.

Vasara jau aizgājusi, sev līdz aiznesdama saules siltumu. Bet tā tāpat kā augļu salduma bijis pavisam maz. Tad nu atliek pašiem saldināt dzīvi ar kādu kārumu. Brīvajās dienās ātri un bez lielām pūlēm var pagatavot persiku vai ābolu kūku.
Kūkas gatavošanai vajadzīgs: astoņas olas, 120 grami miltu,
20 grami kartupeļu cietes, 140 grami cukura, burciņa persiku kompota, 250 grami ābolu biezeņa, 250 grami sviesta, iebiezināta pilnpiena kārba, 200 grami jāņogu vai citas skābas želejas.
1.Olu baltumus atdala no dzeltenuma.
2. Saputo olu baltumus, pakāpeniski pievienojot trešdaļu cukura.
3. Saputo olu dzeltenumus.
4. Pieliek trešdaļu olu baltumu un samaisa.
5. Pieliek ar cieti sajauktus izsijātus miltus un rūpīgi samaisa, lai veidotos viendabīga masa.
6. Iecilā atlikušos olu baltumus un uzmanīgi samaisa.
7. Cepamā pannā ieklāj pergamenta papīru.
8. Sagatavoto mīklu lej pannā un izlīdzina virsmu.
9. Pannu liek 180 grādu karstā krāsnī un cep apmēram 20 minūtes. Torte ir gatava, kad tās virsma ir gaiši brūna un iedurot mīkla nelīp pie kociņa.
10. Kamēr torte cepas, sagatavo krēmu pildījumam. Puto sviestu, tam ievienojot kondensēto pienu. Ja nepatīk tā īpatnējā garša, var uz mazas uguns karsēt paciņu saldā krējuma, kam, lēni maisot, pievieno divas ēdamkarotes cukura.
11. Pieliek ābolu biezeni. Tas gatavots no cepeškrāsnī ceptiem āboliem, tos izberžot caur sietu, pieliekot kanēli un cukuru.
12. Persiku pusītes sagriež šķēlēs. No puslitra ogu sīrupa un paciņas želatīna sagatavo želeju. Var izmantot arī persiku kompota sīrupu.
13. Pēc izņemšanas no krāsns tortei ļauj atdzist. Tad to pārgriež uz pusēm.
14. Abas kūkas puses pārziež ar krēmu, saliek kopā, un arī virsējo kārtu pārklāj ar krēmu.
15.Uz tortes kārto persiku šķēles. To vietā var būt ābolu, zemeņu vai cita kompota augļi. Visu pārlej ar biezēt sākušo želeju. Nolīdzina malas.
16. Kad virsējā želejas kārta ledusskapī ir sastingusi, torte ir gatava. To sadala gabaliņos, dekorē un pasniedz ar kafiju.
Torte vienmēr ir īpaša. Ar persikiem vai citiem augļiem varat baudīt arī rudens garšu un aromātu.
Persiku torte gatavota sadarbībā ar Alūksnes kafejnīcu “Jolanta”.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.