Sestdiena, 20. decembris
Arta, Minjona
weather-icon
+3° C, vējš 1.34 m/s, DR vēja virziens

Cep pieprasītu un garšīgu maizi

SIA “Gulbenes maiznieks” pircējiem šogad piedāvā vairākus jaunus produkcijas veidus, ko iespējams iegādāties lielākajos Gulbenes tirdzniecības uzņēmumos, kā arī ārpus rajona robežām, piemēram, Valmierā, Madonā, Alūksnē, Smiltenē un citur.

SIA “Gulbenes maiznieks” pircējiem šogad piedāvā vairākus jaunus produkcijas veidus, ko iespējams iegādāties lielākajos Gulbenes tirdzniecības uzņēmumos, kā arī ārpus rajona robežām, piemēram, Valmierā, Madonā, Alūksnē, Smiltenē un citur.
“Pirms nedēļas sākām cept jaunu maizi “Lauku formas maize”. Ir mainījies tās izejvielu sastāvs. Vairāk izmantojam skrotētos rudzu miltus un dabīgās izejvielas. Cepot ievērojam citu tehnoloģiju,” stāsta SIA “Gulbenes maiznieks” tehnoloģe Spodrīte Pužule.
Divas nedēļas ceptuvē cep arī “Mednieku maizi”, kam ir savdabīga garša, ko rada rudzu iesals, kas pievienots lielākā daudzumā.
“Savu nosaukumu šis produkcijas veids ieguvis tā labo īpašību dēļ. Maize ilgi saglabājas svaiga un mīksta, jo tai ir pievienotas taukvielas,” stāsta S.Pužule.
Jaunums ir arī “Mārtiņmaize”, kas cepta no rudzu rupjā maluma miltiem, tāpēc tajā sajūtami un pat saskatāmi rudzu graudi. Šīs maizes viena kukulīša svars ir pusotra kilograma, bet cena tikai 68 santīmi, tāpēc pircēji šo maizi ir iecienījuši. Iedzīvotāji nogaršojuši arī “Jāņmaizi”. Tā sevī apvieno saldskābās un rudzu klona maizes īpašības. “Pikantā” maize priecēs ikvienu, kas vēlas izgaršot kaut ko jaunu, jo 300 gramu kukulītī ir iecepts žāvēts speķis un sīpoli. Ceptuves darbinieces piebilst, ka tā labi garšojot kopā ar alu.
“Intensīvi strādājam pie “Tostermaizes” ieviešanas. Vēlamies konkurēt ar Rīgas maizniekiem, tāpēc jau februārī “Tostermaizi” veikalos varēs iegādāties krāsainā apdrukas iesaiņojumā,” saka S.Pužule.
Realizācijas daļas vadītāja Spodra Strupka stāsta, ka tiekot pētīts pircēju pieprasījums. “Pārliecinājāmies, ka atšķirīga ir cilvēku pirktspēja. Vieni izvēlas lētu, bet lielu kukuli, otri mazāku, bet dārgāku. Nav iespējams izcept lētu un labu maizi, jo tādai izmanto kvalitatīvākus miltus, pievieno vairāk dažādu izejvielu,” domā S.Strupka. “Gulbenes maizniekam” ir veiksmīga sadarbība ar akciju sabiedrību “Rēzeknes dzirnavnieks” .
Uzņēmums ir paplašinājis arī konditorejas klāstu. “Jaunums ir “Svētku pīrāgs”, kas ir brūnā krāsā, pārklāts ar baltu pomādi un lieliski garšo kopā ar kafiju. Ikdienā pircēji iecienījuši “Mājas pīrāgu”, kas ilgi saglabā garšu un ir svaigs. Liels pircēju pieprasījums ir pēc “Medus kūkas”, ko iespējams pasūtīt tik lielu, cik vēlas,” stāsta S.Pužule un S.Strupka.
“Gulbenes maiznieks” ceptuvē, lai izceptu pieprasījumam atbilstošu maizes daudzumu, cepēji strādā trīs maiņās, bet konditori divās maiņās. Ceptuve dod darbu vairāk nekā 50 gulbeniešiem.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.