Lasi uzskata par vienu no vērtīgākajām zivīm. Un ne velti. Kālija daudzums laša gaļā pārsniedz jebkura cita pārtikā lietojama ūdens iemītnieka gaļā esošo: 100 gramos – 335 miligrami.
Lasi uzskata par vienu no vērtīgākajām zivīm. Un ne velti. Kālija daudzums laša gaļā pārsniedz jebkura cita pārtikā lietojama ūdens iemītnieka gaļā esošo: 100 gramos – 335 miligrami. Tas satur arī cilvēka organismam nepieciešamos A, E, PP, kā arī B grupas vitamīnus.
Trim porcijām nepieciešams: sešas šķēles laša filejas, 100 grami šampinjonu, vidēja lieluma sīpols, divas krabju nūjiņas, divas ēdamkarotes miltu, 200 gramu skāba krējuma, sāls un pipari, kā arī eļļa apcepšanai.
1. Miltiem pieber piparus un, ja lasis nav sālīts, arī sāli.
2. Pannā ielej nedaudz eļļas, uzkarsē un liek tajā miltu maisījumā apviļātus laša filejas gabalus.
3. Cep, līdz laša gabali no abām pusēm pārklājušies ar gaišbrūnu garozu. Tie būs jāpasniedz silti, tāpēc jānovieto un līdz piedevu sagatavošanai jāuzglabā vietā, kur neatdziest.
4. Sagriež krabju nūjiņas. Nomizo un plānās pusripās sagriež sīpolu. Šķēlēs sasmalcina šampinjonus.
5. Sagrieztos produktus ber pannā, kur cepās lasis.
6. Maisot cep, līdz sīpols zeltaini brūns.
7. Pannā pievieno krējumu. Ja esat sāļa ēdiena cienītāji, var piebērt arī sāli.
8. Maisot turpina karsēt uz mazas liesmas. Gatavs ir, kad krējums nedaudz sabiezējis.
9. Pasniegšanai uz šķīvja kārto saceptos filejas gabalus. Starp tiem liek krējumā apceptos sīpola, krabju nūjiņu un šampinjonu gabaliņus.