Pomelo – apelsīnu marmelāde. Sastāvdaļas: 1 pomelo (600-700 g), 4 neizspiesti apelsīni, 1,25 l auksta ūdens, 1 kg “Dansukker” ievārījuma cukura.
Pomelo – apelsīnu marmelāde
Sastāvdaļas:
1 pomelo (600-700 g),
4 neizspiesti apelsīni,
1,25 l auksta ūdens,
1 kg “Dansukker” ievārījuma cukura.
Milzīgajiem bumbiera formas pomelo (līdzīgi greipfrūtiem, bet lielāki un ar maigāku garšu) ir ļoti bieza miza, un tie ir ļoti piemēroti konservēšanai. Tiem ir maiga un nedaudz rūgtena smarža.
Nomazgā augļus. Sadali pomelo četrās daļās un sagriez tās plānās, šķērseniskās strēmelēs. Katliņā sajauc augļus ar ūdeni un liec vārīties. Uzliekot vāciņu, uz lēnas uguns vāri 1 ¼ stundu.
Iejauc ievārījuma cukura un, uzliekot vāciņu, marmelādi uz lielākas uguns vāri vēl 15 minūtes, pēc tam salej burkās. Uzglabā vēsā vietā.