Pele krējuma mērcē.
Pele krējuma mērcē
Nepieciešamās sastāvdaļas:ducis treknu peļu, tase miltu, gabals bekona (var aizstāt ar sālītu cūkgaļu), sāls un pipari, ķiploka daiviņas, etilspirts.
Pelēm novelciet ādu un izņemiet iekšas, bet galvas nenogrieziet; nomazgājiet, tad ielieciet katlā un pārlejiet ar spirtu tā, lai visas peles būtu nosegtas, un atstājiet apmēram divas stundas.
Sagrieziet bekonu mazos gabaliņos un cepiet uz lēnas uguns, līdz izkausēti gandrīz visi tauki. Tad izņemiet peles no spirta, apviļājiet miltos, kam pievienots sāls un pipari, salieciet pannā un cepiet apmēram piecas minūtes (uzmanieties, lai panna nebūtu pārāk karsta, citādi maigā gaļa sakaltīs, kļūs cieta un šķiedraina).
Pēc tam pievienojiet tasi spirta un sešas vai astoņas ķiploka daiviņas. Uzlieciet pannai vāku un ļaujiet visam lēni vārīties piecpadsmit minūtes. Krējuma mērci var pagatavot pēc jebkuras standarta receptes. Kad mērce ir gatava, pārlejiet to pāri pelēm, uzlieciet traukam vāku un pirms pasniegšanas galdā ļaujiet pastāvēt desmit minūtes siltā vietā.
Recepte ņemta no Fārlija Mouata grāmatas “Nevainojiet vilkus”