Svētdiena, 28. decembris
Inga, Ivita, Irvita, Ingeborga
weather-icon
+1° C, vējš 4.02 m/s, Z-ZR vēja virziens

Gatavo ceļmallapu konfektes

Našķus var pagatavot pats. Bet vai kādreiz ir nācies gatavot konfektes no ceļmallapām? Beļaviete Līga Tuļķe to ir izmēģinājusi un atzīst, ka ceļmallapu konfektes sanākot ļoti gardas. Līga stāsta, ka ideju par šādu konfekšu gatavošanu uzzinājusi, mācoties Pirts skolā. “Es izmēģināju. Jau vairākas reizes esmu tās gatavojusi, bet sev, ne pārdošanai. Ceļmallapu konfektes sanāk ļoti garšīgas,” stāsta Līga.
Lai izgatavotu našķi no dabas veltēm, būs nepieciešamas divas krietnas saujas ar ceļmallapām, viens vidēji liels citrons un kilograms cukura. Ceļmallapas sagriež, samaļ, pamīšus klāt maļ arī citronu ar visu mizu. Citronam sēklas gan ir jāizņem, jo tās dod rūgtumu. To visu liek katlā un pārber ar cukuru. Liek nostāvēties vismaz divas stundas. “Var taisīt arī vakarā un likt nostāvēties līdz rītam,” piebilst Līga. Tad to uzvāra līdz pirmajam burbulim un nokāš. Sīrupu pilda burciņās, bet no tā, kas palicis pāri, veido konfektes, kuras apviļā pūdercukurā vai kokosriekstu skaidiņās. “Var arī apviļāt vēl citās sēkliņās,” saka Līga, kura ir pārliecinājusies, ka vēl tikko pagatavotām, siltām ceļmallapu konfektēm garša ir citādāka nekā aukstām. “Šīs konfektes ir labas klepum, tāpat kā ceļmallapu sīrups. Arī kuņģim labas,” saka Līga.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.