Rīt sāksies klusais gaidīšanas un pārdomu laiks – advente. Sagaidot pirmās adventes svētdienu, piedāvājam izmēģināt kūku, kas būtu piemērota šim laikam.
Rīt sāksies klusais gaidīšanas un pārdomu laiks – advente. Sagaidot pirmās adventes svētdienu, piedāvājam izmēģināt kūku, kas būtu piemērota šim laikam. Tā ir vienkārši pagatavojama un neizmaksās pārāk dārgi. Iedegsim pirmo adventes sveci, našķosimies ar gardu kūku un domāsim gaišas domas!
Kūkas pagatavošanai nepieciešams: 0,5 litri saldā krējuma, 8 gabaliņi zefīra, 150 grami žāvētu aprikozu, 150 grami žāvētu plūmju, 2-3 ēdamkarotes želatīna, 3 ēdamkarotes cukura. Dekorēšanai – svaigi vai kompota augļi un ogas (šajā gadījumā – vīnogas un mandarīni).
1. Zefīru sagriež nelielos gabaliņos.
2. Bļodā ieber želatīnu, pielej nedaudz ūdens un liek uzbriest.
3. Saldo krējumu ielej burkā (ja nav miksera, jo šādā veidā to var vienkārši saputot).
4. Krējumam pieber trīs ēdamkarotes cukura.
5. Burkai uzliek vāku un, viegli kratot, sakuļ putukrējumā.
6. Bļodā ieliek aprikozes un plūmes.
7. Nomazgā tās siltā ūdenī.
8. Žāvētās plūmes un aprikozes sagriež nelielos gabaliņos.
9. Bļodā ielej putukrējumu.
10. Tam pieber sagriezto zefīru. Samaisa.
11. Pieber žāvētas plūmes un aprikozes, izmaisa.
12. Uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, izkausē uzbriedināto želatīnu.
13. Lēni lejot un nepārtraukti maisot, putukrējuma masai pielej želatīnu. Kārtīgi izmaisa, lai neveidotos sarecējumi.
14. Liek formā.
15. Nolīdzina.
16. Nomizo mandarīnus un sadala atsevišķās šķēlītēs.
17. Vīnogas pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus.
18. Brīvi fantazējot, dekorē kūkas virsu ar augļiem. Novieto vēsumā apmēram uz 12 stundām, tad kūka ir garšīgāka.