Ceptiem ēdieniem garšaugu maisījums jāpievieno neilgi pirms cepšanas beigām, lai aromātiskās vielas neizgarotu.
Ceptiem ēdieniem garšaugu maisījums jāpievieno neilgi pirms cepšanas beigām, lai aromātiskās vielas neizgarotu.
– Vidusjūras garšaugu maisījumu var pievienot omletei, radot jaunas garšas nianses.
– Lai variētu ierastās sviestmaizes, ņem bulciņu vai mazo maizīti, sagriež nelielu daudzumu dārzeņu (tomatus, gurķus, sīpolus, redīsus), pievieno Vidusjūras garšaugu maisījumu un šķipsniņu maltu melno piparu. Pēc vēlēšanās var pievienot sāli. Maisījumu nedaudz apslaka ar olīveļļu. Maizītē veido iegriezumu un ieliek tajā salātus. Maizīti dekorē ar siera (piemēram, Parmas vai Mocarellas) šķēlītēm.
Liellopa steiks ar tomātiem un Mocarellas sieru (4 personām)
– Nepieciešams: 4 šķēles liellopu gaļas karbonādes, 2 tomāti, Mocarellas siers, olīveļļa, sāls un pēc garšas – “Santa Maria” malti melnie pipari un Vidusjūras garšaugu maisījums.
– Gatavo: Apcep liellopu gaļas karbonādes šķēles no abām pusēm, pārkaisa ar sāli un pipariem. Tomātus un Mocarellas sieru sagriež šķēlēs. Gaļai uzliek tomātus, pārkaisa ar Vidusjūras garšaugu maisījumu, pāri pārliek Mocarellas siera šķēles. Pannai uzliek vāku un turpina cept, kamēr siers izkūst. Pasniedz ar grauzdētu baltmaizi.