Piektdiena, 26. decembris
Dainuvīte, Gija, Megija
weather-icon
+2° C, vējš 0.89 m/s, ZR vēja virziens

Jaunās tortes gūst pircēju atzinību

Mārtiņdienas un valsts svētku priekšvakarā konditorejas ceha “Pienenīte” konditori iedzīvotājus un viesus pārsteidza ar trīs jaunām tortēm.

Mārtiņdienas un valsts svētku priekšvakarā konditorejas ceha “Pienenīte” konditori iedzīvotājus un viesus pārsteidza ar trīs jaunām tortēm.
Jaunums ir arī rauga mīklas cepti kukulīši ar āboliem un aprikozēm un piparkūkas ar gaiļa attēlu un tautasdziesmas tekstu.
“Pirms izstrādājumu piedāvājam pircējiem, to nogaršojam, lai pārliecinātos, ka tas izdevies. Vairāki no tiem ir tapuši pēc konditoru ieteiktām receptēm. Arī patērētāji ir atzinīgi novērtējuši jauno piedāvājumu,” saka konditorejas ceha direktore Gunta Zača.
Medus un jogurta tortes “Tīne” autori ir ceha konditori. Torte nav trekna, bet tās tapšana ir darbietilpīga, jo kūku veido piecas, sešas plānas kārtas, starp kurām likts pildījums. Tortes “Fantāzija” sastāvā ir biskvīta mīkla, saldais un skābais krējums. Arī tā nav trekna. Recepte aizgūta konditoru seminārā Rīgā.
“Ārēji netradicionāla ir torte “Skudrupūznis”, kas veidota no drupinātu cepumu un kondensētā piena masas, kam pievienota marmelāde un citas piedevas. Torte atbilst tās nosaukumam. Pēc sastāva tā nedaudz atgādina mums pazīstamo kakao un cepumu desu,” stāsta direktore. Viņa pauž prieku, ka piparkūkas pircēji iegādājas ne tikai Ziemassvētkos, bet arī Mārtiņdienā, tikai tām jābūt piemēroti dekorētām.
Konditorejas ceha “Pienenīte” konditori patērētājiem piedāvā apmēram 300 izstrādājumu, ko gatavo no dabīgām izejvielām. Dienā izcep 49 veidu smalkmaizītes un 32 nosaukumu tortes un kūkas. Cehā maiņu darbā strādā divas konditoru brigādes. Trīs cilvēki brigādē cep smalkmaizītes, divi – tortes.
“Izmantojam dabīgās izejvielas – miltus, raugu, olas un akciju sabiedrības “Dobeles dzirnavnieks” miltus, kā arī dabīgās taukvielas, neizmantojam, piemēram, olu un piena pulveri. Uzskatām, ka viss jaunais ir labi aizmirsts vecais, tāpēc godājam senas receptes,” stāsta G. Zača.
Konkurenci direktore uzskata par veiksmīgu, jo tā neļauj samierināties ar sasniegto, bet liek īstenot jaunas idejas. Savukārt pircējiem tā rada izvēles iespējas. G.Zača stāsta, ka “Pienenītes” produkciju iecienījuši arī kaimiņrajonu iedzīvotāji, bet cepumu apjomu nosaka pieprasījums.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.