Piektdiena, 19. decembris
Lelde, Sarmis
weather-icon
+3° C, vējš 0.89 m/s, R-DR vēja virziens

Kabaču, ingvera un citronu sulas ievārījums

Sastāvdaļas
● 2,5 kilogrami kabaču
● 10 citroni
● 2 kilogrami ievārījuma cukura
● apmēram 2,5 centimetri ingvera saknes

Katru sezonu no kabačiem gatavoju arī ievārījumu un katrreiz to vāru nedaudz citādāk. Šogad no šāda izejvielu daudzuma ieguvu vismaz trīs litrus aromātiska garduma.

Kabačus nomizoju un atbrīvoju no sēklām, lai kopumā būtu nepieciešamais svars. Vienu daļu mīkstuma sagriezu mazos kubiņos, bet otru sarīvēju. Citronus labi nomazgāju un visiem desmit izspiedu sulu (to miziņas neizmetu, bet attīrīju no plēvītēm un izkaltēju.) Ingvera saknes gabaliņu nomizoju un sarīvēju ar smalko rīvi. Kabačus un ingveru liku katlā, pielēju nedaudz ūdens un kopš uzvārīšanās brīža vārīju, kamēr gabaliņi kļuva mīksti. Tad pielēju citronu sulu, piekaisīju ievārījuma cukuru, labi samaisīju, lai tas izšķīst, un visu turpināju vārīt 5-10 minūtes. Karstu ievārījumu izliku izkarsētās burciņās, aizvākoju un novietoju tumšā vietā.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.