Jete Apsīte, gulbeniete: – Es tradīcijas ievēroju reti, tāpēc arī šajos Ziemassvētkos ēdīsim torti, dažādus salātus.
Jete Apsīte, gulbeniete:
– Es tradīcijas ievēroju reti, tāpēc arī šajos Ziemassvētkos ēdīsim torti, dažādus salātus. Neizpaliks arī šampanietis. Katru gadu gatavojam citādākus ēdienus, bet ne tradicionālus.
Mārīte Berģe no Stradiem:
– Šogad, kā tika darīts citus gadus, gatavošu īstus latviešu ēdienus – skābētus kāpostus, zirņus, karbonādes. Ievēroju tradīciju, ka uz galda jābūt vismaz deviņiem ēdieniem.
Laima Muktupāvela, satikta Gulbenē:
– Pati esmu veģetāriete, tāpēc gatavošu veģetārus ēdienus. Neizpaliks pupas, sēnes, kāposti, rieksti, žāvētas aprikozes un rozīnes. Vienmēr visus sakāmvārdus ievēroju, piemēram, kā sauksi, tā atskanēs.