Svētdiena, 7. decembris
Antonija, Anta, Dzirkstīte
weather-icon
+2° C, vējš 3.04 m/s, D-DA vēja virziens

Kādus kārumus sagatavot ziemai?

Gulbeniete Lūcija iesaka: Gatavoju ievārījumus pēc sensenām metodēm. Bet nesen sāku gatavot saldētās zemenes.

Gulbeniete Lūcija iesaka: “Gatavoju ievārījumus pēc sensenām metodēm. Bet nesen sāku gatavot saldētās zemenes. No dārza nolasītas zemeņu ogas (nemazgātas, lai klāt ir arī ziedlapiņas) salieku plastmasas maisiņos un lieku ledusskapja saldējamā kamerā. Ziemassvētkos tās pasniedzu galdā svaigas, atkusušas. Tās izskatās tāpat kā vasarā. Mazbērniem ziemā nav lielāka prieka, kā redzēt svētku galdā odziņas.”
Gulbeniete Indra Jēkabsone: “Tagad sācies īstais laiks, lai sakrātu kārumus ziemai. Lietā jāliek viss, ko piedāvā dārzs un mežs. Pati esmu ielikusi ķiršu kompotu. Vēlāk būs arī plūmju kompots. Izvārīju dārza un meža zemeņu ievārījumu. No šīm abām ogām tas iznāk maigāks un gardāks, arī vizuāli skaistāks. Uz rudens pusi lasīšu brūklenes, lai pagatavotu gardo brūkleņu un ābolu ievārījumu.”

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.