Mūsdienās kartupelis ir demokrātijas simbols – gastronomiskais ekvivalents džinsiem – der gan veciem un jauniem, gan resniem un tieviem, gan bagātiem un nabadzīgiem.
No kartupeļiem var pagatavot vienkāršus un garšīgus ēdienus gan tad, kad makā svilpo vējš un ledusskapī tukšums, gan izsmalcinātus sacepumus vai gardas pankūkas, kas lieliski piestāv bagātīgam svinību galdam.
Izdevumā atradīsiet gan kartupeļu ēdienu receptes pirms algas dienas, gan tādu ēdienu, ko ar lepnumu varēsit likt galdā visos tuvojošos gada nogales svētkos.
Izdevumā atradīsiet receptes rudens un ziemas sezonai, kurās kartupeļi ir:
a) gan kā pamatēdiens – pankūkas, biezputras, cepti krāsnī un uz pannas;
b) gan kā piedeva gaļas, dārzeņu un zivju ēdieniem;
c) gan kā sastāvdaļa sacepumos, zupās, sautējumos kopā ar gaļu, dažāda veida sieriem, jogurtu, dažādām garšvielām.
Atbildi pareizi un, iespējams, laimēsi izdevniecības “Dienas Žurnāli” speciālizdevumu “Kartupeļi”.
1. Kurš tiek uzskatīts par starptautisko kartupeļu gadu?
2. Kurā gadsimtā Latvijā ieveda kartupeļus un sāka tos audzēt?
3. Kādam nolūkam savulaik Francijas galmā tika izmantoti kartupeļi?
Sūti atbildes līdz 1.novembrim uz e-pastu “laime@dzirkstele.lv” ar norādi “kartupeļi” vai nosauc pa tālruni 26136786, 64474830.