Tofu ir sojas biezpiens vai siers, ko uzturā izmanto veģetārieši un vegāni augstā olbaltumvielu satura dēļ. Tā gatavošana ir līdzīga piena produktu fermentēšanai jeb raudzēšanai. Tofu ir bagātīgs proteīna avots, turklāt vieglāk sagremojams nekā neapstrādātās pupas. Tajā ir daudz B grupas vitamīnu, dzelzs un kalcija, un, galvenais, tofu neveicina holesterīna rašanos. Veikalos, kas piedāvā produkciju cilvēkiem, kuri no ēdienkartes izslēdz dzīvnieku valsts produktus, tofu piedāvā gan svaigu un dabisku, kubiciņos ar garšvielām ūdenī un savā sulā, gan marinētu, kūpinātu, pārslās un citos veidos. Puskilograms produkta ūdenī maksā ap trim eiro.
Seitans ir no kviešu glutēna gatavots gaļas aizstājējs, ko veģetārieši iecienījuši tā tekstūras un arī augstā olbaltumvielu satura dēļ. Atšķirībā no tofu, seitans ir gaļas aizstājējs, kas līdzinās vistas gaļai un ir piemērots lietošanai uz maizes, zupās vai jebkurā citā ēdienā, kurā tradicionāli tiek lietota gaļa. 85 gramos seitana ir ap 18 gramu olbaltumvielu.
Kas ir tofu un seitans?
00:00
22.09.2017
91