Svētdiena, 28. decembris
Elmārs, Inita, Helmārs
weather-icon
+1° C, vējš 1.79 m/s, Z-ZA vēja virziens

Kas ir tofu un seitans?

Tofu ir sojas biezpiens vai siers, ko uzturā izmanto veģetārieši un vegāni augstā olbaltumvielu satura dēļ. Tā gatavošana ir līdzīga piena produktu fermentēšanai jeb raudzēšanai. Tofu ir bagātīgs proteīna avots, turklāt vieglāk sagremojams nekā neapstrādātās pupas. Tajā ir daudz B grupas vitamīnu, dzelzs un kalcija, un, galvenais, tofu neveicina holesterīna rašanos. Veikalos, kas piedāvā produkciju cilvēkiem, kuri no ēdienkartes izslēdz dzīvnieku valsts produktus, tofu piedāvā gan svaigu un dabisku, kubiciņos ar garšvielām ūdenī un savā sulā, gan marinētu, kūpinātu, pārslās un citos veidos. Puskilograms produkta ūdenī maksā ap trim eiro.
Seitans ir no kviešu glutēna gatavots gaļas aizstājējs, ko veģetārieši iecienījuši tā tekstūras un arī augstā olbaltumvielu satura dēļ. Atšķirībā no tofu, seitans ir gaļas aizstājējs, kas līdzinās vistas gaļai un ir piemērots lietošanai uz maizes, zupās vai jebkurā citā ēdienā, kurā tradicionāli tiek lietota gaļa. 85 gramos seitana ir ap 18 gramu olbaltumvielu.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.