Stāmerieniete Janīna iesaka: “Karstā laikā var pagatavot auksto zupu.
Stāmerieniete Janīna iesaka: “Karstā laikā var pagatavot auksto zupu. Sagriežu gurķus, olu, nedaudz desu un pievienoju marinētas bietes. Visam klāt pievienoju krējumu un atšķaidu ar atdzesētu, novārītu ūdeni. Klāt pieberu zaļumus – dilles, sīpollociņus, pētersīļlapiņas. Protams, ūdens un krējuma vietā klāt var likt paniņas vai kefīru. Šādu zupu iespējams ātri pagatavot.”
Gulbenietis Andrejs iesaka: “Pats ēdienu negatavoju. To dara kundze. Bet kopīgi izdomājam, kas vasaras laikā būtu tas labākais, kas neprasa ilgi pie plīts stāvēt. Šajā laikā īpaši uzmanos, lai neiegādātos vecus produktus. Ko pagatavot? No mājās izaudzētām ogām gardu ķīseli, ievārījumu. Turklāt veselīgi un garšīgi, ja galdā tiek likti mājās gatavoti salāti no gurķiem un dillēm.”