101 recepte ar vasaras garšu!
Gribam grilēt, bet – kaut ko interesantu! Pamēģini likt uz restēm tortiljas, kebabus, apspraustus upeņu zariņiem, picas un kokosriekstu pienā marinētu vistu.
XS izmēra maltīte – mazas uzkodas uz gaļas, zivju un veģetārās plates.
Meistara padomi, kā pašam pagatavot sulīgu hamburgeru. Un kā pagatavot hamburgeru ar pupiņu kotleti pa vidu.
Receptes laika taupīšanai. 12 ēdieni, kuru pagatavošana neaizņems vairāk par 35 minūtēm.
Saldā mācību stunda virtuvē: kā pagatavot upeņu zefīru. Skaties bildēs, seko pamācībai, un zefīrs noteikti izdosies jau pirmaajā reizē.
Četri perfekti biskvīti un 5 gaisīgi krēmi, ko pildīt starp tiem. Izmēģini visas receptes un sakombinē savu ideālo kūku.
Jūras velšu meistarklase ar “Gastronome” šefpavāru Jevgeņiju Ponomarjovu, kurš mācīs pareizi izķidāt kalmārus, atklās, kā pareizi pagatavot jūras ķemmītes, lai tās būtu sulīgas, nevis gumijotas, un kā izvēlēties patiešām svaigas austeres.
Plus šefpavāra receptes: ceptas austeres, baltvīnā vārīta paltusa fileja, bute ar citronu sviestu un spinātu salātiem, mīdijas kokosa un laima mērcē un vēl…
Īpaši šajā reizē!
Grupas “Dzelzs vilks” solista Jura Kaukuļa jubilejas torte, DJ Toma Grēviņa bērnības marmorkūka, bīskapa Pētera Sproģa ģimenē no lietuviešiem aizgūtā kartupeļu sacepuma recepte, režisora Dāvja Auškāpa ģimenes gardās vafeles norvēģu gaumē, Jāņa Holšteina-Upmaņa jeb Goran Goras pākšaugu pikas un vēl 6 ģimeņu mantotās un ļoti īpašās receptes ar stāstu.
Receptes ar vietējiem sezonas produktiem
Jaunajā izdevumā “Vasaras ēdieni” – 70 gardas un vasarai atbilstošas ēdienu receptes, kuru gatavošanā izmantoti svaigi vietējie sezonas produkti – dārzeņi, ogas, augļi, garšaugi. Šie ēdieni lieliski iederēsies piknikos, grila svētkos, Līgo galdā un vienkārši ikdienas maltītēs karstajās vasaras dienās:
rasols un citi vasaras salāti,
aukstās zupas latviešu, ukraiņu un krievu gaumē,
mērcītes piknika uzkodām,
gaileņu ēdieni,
piknikā ērti līdzi paņemami sacepumi un sāļie pīrāgi,
grila marinādes vistai, cūkgaļai, liellopu gaļai,
vasaras kūkas un deserti ar zemenēm, rabarberiem un citām sezonas ogām.
Atbildi pareizi… … un varbūt tieši tu laimēsi žurnālu ”Vasaras Ēdieni” un “Ģimenes ēdamgrāmatu”.
1. Cik grādiem jābūt cepeškrāsnī, lai tajā liktu cepties liellopa, cūkas, jēra vai putnu gaļu?
2. Kā iespējams ledusskapī ilgi uzglabāt biezpienu?
3. Kā no pelēšanas glabāšanas laikā pasargāt tomātu biezeni?
Sūti atbildes līdz 19.jūnijam uz e-pastu “laime@dzirkstele.lv” ar norādi “Vasaras Ēdieni” vai nogādā laikraksta redakcijā, tālrunis 26136786, 64474830.
Konkursa atbildes
Laikrakstā „Dzirkstele” 30.maijā izsludinātajā prognožu konkursā par partiju iegūtajām vietām precīzāko prognožu autore ir Ārija Ciekurze. Viņa laikraksta “Dzirkstele” redakcijā var saņemt jaunāko žurnāla “Citādā Pasaule” izdevumu. Apsveicam!