Piektdiena, 26. decembris
Stella, Larisa
weather-icon
+4° C, vējš 1.79 m/s, R-ZR vēja virziens

Kūka no pirmajiem āboliem

Šis ir ābolu gads. Kamēr tie vēl zaļi, var ātri – 30 vai 40 minūšu laikā – pagatavot ābolkūku.

Šis ir ābolu gads. Kamēr tie vēl zaļi, var ātri – 30 vai 40 minūšu laikā – pagatavot ābolkūku.
Četrām personām ņem 100 gramu margarīna, gandrīz glāzi cukura, vienu olu, pusglāzi kviešu miltu un sešus līdz astoņus ābolus.
1. Saputo margarīnu ar cukuru.
2. Pievieno olu un miltus. Labi samaisa. Ar mikseri to var izdarīt ātri.
3. Ābolus nomazgā, nomizo un sagriež šķēlītēs.
4. Ietaukotā cepamā formā vai pannā liek ābolu šķēlītes.
5. Sadrupina mīklu uz āboliem.
6. Ābolkūku cep cepeškrāsns apakšējā nodalījumā 200 grādu temperatūrā 20 – 25 minūtes.
Kūku ēd ar putukrējumu, skābo krējumu vai vaniļas mērci.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.