Tīrība un kārtība ir pirmais likums konditorejas cehos un ceptuvēs.
Tīrība un kārtība ir pirmais likums konditorejas cehos un ceptuvēs. Savukārt pircēji vēlas, lai kūkas, smalkmaizītes, tortes un kliņģeri būtu svaigi un garšīgi. Daudzām ceptuvēm to izdodas apvienot, tādēļ to produkcija kļuvusi iecienīta.
Kulinārijas un konditorejas produkcija ātri bojājas. Tāpēc jāievēro visi drošības pasākumi gan ražojot, gan pārdodot šādu produkciju. Pircējam jābūt pārliecinātam un zinošam, kurā tirdzniecības vietā tiek piedāvāti epidemioloģiski droši konditorejas izstrādājumi. Cehos un ceptuvēs nepieciešams veikt produkcijas kvalitātes laboratorisko kontroli. Turklāt rezultātiem jābūt labiem, kas apmierina epidemiologus. Uzņēmumos jāgādā, lai tur nebūtu grauzēju un kukaiņu. Lai cepēji nenēsātu rotaslietas, nelietotu dekoratīvo kosmētiku, nēsātu aizsargapģērbu. Turklāt svarīgākais noteikums, lai pircēji paliktu uzticīgi – piedāvāt svaigu produkciju, norādot, kad tā cepta, izskaidrojot, kādas sastāvdaļas izmantotas gardumā.
Nepieciešams plašs sortiments
Saimnieces uzskata, ka uz viesībām pašām cept kārumus vairs nav izdevīgi, jo tiek piedāvāts plašs konditorejas izstrādājumu sortiments: cepumi, smalkmaizītes, kūkas, tortes, plātsmaizes, ruletes, kliņģeri. Turklāt visās nopietnās un iecienītās konditorejas izstrādājumu tirdzniecības vietās piedāvā individuālo pasūtījumu.
Pārdodot konditorejas izstrādājumus, nepieciešams ieķlauties realizācijas laikā, kas saldajiem kārumiem nav ilgs. Bulciņu realizācijas laiks ir trīs dienas, tādēļ jau otrajā dienā, kad tās vairs nav pirmā svaiguma, ir nocenotas. Trešajā dienā tās tiek izņemtas no tirdzniecības. Līdzīgi ir ar kūkām. Arī tām atkarīgi no sastāva ir savs realizācijas termiņš. Biezpiena tortes pārdošana var būt 72 stundas kopš cepšanas. Krēma un sausās tortes tirdzniecības iestādēs var uzglabāt ilgāk.
Pārdevējam jāzina kūkas sastāvs
Lai no rīta produkcija būtu svaiga, tā tiek cepta naktī. Arī visi konditorejas izstrādājumu pasūtījumi top naktī. Turklāt ideālā gadījumā pārdevējam jābūt konditoram, kas var paskaidrot kūkas sastāvu, ieteikt labāko un atbilstošāko situācijai.
Produkcija dažādām gaumēm
Ir produkcija, kas domāta svara vērotajiem un cukura diabēta slimniekiem. Diabētiķiem daudzviet tiek cepts speciāls produkts – kliju radziņš ar rozīnēm, turklāt tas ir bez cukura piedevām. Tas nozīmē, ka kūkas un smalkmaizītes tiek ceptas un gatavotas dažādām gaumēm un prasībām. Turklāt iespējams pasūtīt tādu produkciju, kas būs cepta atbilstoši klienta vēlmēm. Biezpiena un putukrējuma torte derēs tiem, kas nevēlas pārlieku saldu našķi. Putukrējuma tortēm tiek lietots profesionālais putukrējums, kas nav pārlieku salds. Iecienītas tortes, kas gatavotas no vārīta kondensētā piena.
Cenu tortēm nosaka tās sastāvs, tomēr labākās ceptuves un cehi kūku cepšanā cenšas izmatot dabīgās izejvielas, atsakoties no irdinātājiem, konservantiem un krāsvielām. Arī tortes dekorēšanai izmanto dabīgas izejvielas.
Var izcept sapņu kūku
Skaidrs, ka kūku cepējai jābūt fantāzijas lidojumam, jo katrs konditorejas izstrādājums ir izgājis caur viņas ieceru un vēlmju prizmu. Arī izpildot individuālos pasūtījumus, vērā jāņem patērētāja prasība, kā arī vēlme kādu iepriecināt. Cepot kāzu torti, tā tiek dekorēta ar gulbjiem un sirdīm, firmu prezentācijām cepto saldumu rotā ar firmas logo. Mašīnas, kalni, vārdi – viss rod vietu uz greznas svētku tortes. Turklāt iespējams pasūtīt iecērtā lieluma un augstuma torti. Arī ar trīs “stāviem”. Cep arī ar sarkano palmu eļļu
Gulbenē sākuši cept baltmaizi un cepumus ar sarkanās palmu eļļas margarīna piejaukumu, līdz ar to šī produkcija iegūst dzeltenu nokrāsu. Izskatās, it kā mīkla būtu iekrāsota ar olu dzeltenumu vai krāsvielu. Taču tā nav. Šādu krāsu dod dabīgā krāsviela – eļļa. Turklāt tā arī darbojas kā antioksidants izceptajā produktā. Maize ilgāk ir mīksta un nepelē.
Turklāt šī sarkano palmu eļļa, kas iegūta Malaizijā, atšķiras ar to, ka satur bagātīgu vitamīnu klāstu – A, E, K, Alfa un Beta karotīnu un Q10 (koenzīmu). Šis produkts atbrīvo no holesterīna nogulsnēm, uzlabo asinsriti un attīra asinsvadus. Tiek stiprināta organisma pretestības spēja, kavējas novecošanas process. Līdz ar to šāds produkts ilgāk saglabā svaigumu, arī patērētāja veselību.