Pirmdiena, 8. decembris
Antonija, Anta, Dzirkstīte
weather-icon
+0° C, vējš 0.45 m/s, D-DR vēja virziens

Līnis murdā un šķīvī uz galda

Kad dienas kļuvušas garākas un siltākas, gribas pēc iespējas vairāk laika pavadīt ārpus telpām un arī maltītes ieturēt brīvā dabā.

Kad dienas kļuvušas garākas un siltākas, gribas pēc iespējas vairāk laika pavadīt ārpus telpām un arī maltītes ieturēt brīvā dabā.
Dažādi gaļas un zivju pusfabrikāti šim nolūkam lielā izvēlē pieejami veikalos. Pusfabrikātu, kas gan nav domāts saldēšanai, piedāvājam pagatavot pašiem. Pagatavots no rīta, pasniegšanai vakariņās tas būs gatavs 15 līdz 25 minūšu laikā. Procesa beigu daļu var veikt cepeškrāsnī vai uz grila. Turklāt izpaliek risks, ka lielākie produkta gabali, no ārpuses apcepušies, iekšpusē vēl paliks jēli – sautēšana folijā šādu iespēju izslēdz pilnībā. Izmantotais produkts ir saldūdens zivs – līnis. Folijas apvalkā zivs ar piedevām ir gandrīz pilnībā noslēgta, tāpēc ēdienam šķita iederīgs izrādes “Līnis murdā” nosaukums.
Ēdienam izmantoti: divi līņi, glāze tomātu mērces, glāze skāba krējuma, divi sīpoli, nedaudz siera, zaļumi, sāls un pipari. Vēl nepieciešama eļļa apcepšanai, milti apviļāšanai un folija sautēšanai.
2. Katru zivs gabalu apviļā miltos.
3. Pannā lej eļļu, uzkarsē un liek apcepties zivs gabalus. Tie ir gatavi, kad no abām pusēm apcepušies zeltaini brūni.
4. Nomizo un gabaliņos sagriež sīpolus.
5. Sīpolus apcep nelielā eļļas daudzumā tā, ka tie top gandrīz caurspīdīgi. Liek lielākā traukā un ļauj nedaudz atdzist.
6. Traukā ar sīpoliem lej tomātu mērci, krējumu, pēc garšas pievieno piparu un sāls maisījumu, kā arī zaļumus. Sajauc viendabīgā masā.
7. Sagriež gabaliņos vai sarīvē sieru.
8. No folijas ruļļa nogriež kvadrātveida gabalus. Katrā liek pa zivs porcijai, divas – trīs ēdamkarotes sīpolu, tomātu mērces un krējuma masas. Virsū liek siera gabaliņus.
9. Folijas stūrus aizloka tā, lai produkta notvaikošana būtu iespējami mazāka.
10. Folijas sainīšus liek uz pannas un ievieto cepeškrāsnī. Ja ēdienu paredzēts baudīt brīvā dabā, sautētu uz grila, sainīšus ievieto ledusskapī un uzglabā līdz maltītes brīdim.
11. Sautē aptuveni 15 līdz 25 minūtes. Jo lielāki zivs gabali, jo ilgāks sautēšanas laiks.
Porciju sainīšus liek šķīvjos. Katru nedaudz paver. Klāt pasniedz svaigu dārzeņu salātus vai sagrieztus dārzeņus un maizi. Lai labi garšo!

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.