Turpināsim apskatīt tēmu “Maltā gaļa”, kas ļaus mums mazliet dažādot ēdienkarti, piedāvājot dažādas variācijas, izmantojot vienkāršu un salīdzinoši lētāku gaļas produktu.
Turpināsim apskatīt tēmu “Maltā gaļa”, kas ļaus mums mazliet dažādot ēdienkarti, piedāvājot dažādas variācijas, izmantojot vienkāršu un salīdzinoši lētāku gaļas produktu.
Kā garšos?
Maltās gaļas ēdieni ir pateicīgi dažādošanai ar dažādām garšvielām. Kadiķu ogas, ķiploki, sīpoli, melnie un baltie pipari, salvija, koriandrs, kanēlis un citas garšvielas un garšaugi. Par nosaukto garšvielu salikumu nav jāsatraucas, jo maltā gaļa ir ļoti pateicīgs ēdiens garšu eksperimentiem, un te jau katrs pats ir burvis, ir tikai jāsaprot, uz kuru pasaules pusi vēlies doties, lai izmantotu šai pasaules daļai raksturīgās garšvielas.
“Santa Maria” ir jau parūpējusies par tiem, kam nav laika nodoties eksperimentiem virtuvē, jo ir nopērkami kvalitatīvi garšvielu maisījumi, kuros garšvielu proporcijas ir jau sagatavotas atbilstoši izvēlētajam ēdienam – piedeva maltai gaļai, piedeva maltai gaļai ar ķiplokiem, sīpoliem, tomātiem un garšaugiem. Variācijām pie maltās gaļas var pievienot gaļas kopējo garšvielu, piedevu grilētai gaļai ar citrusu, čili vai medu. Savukārt piecu piparu maisījums piešķirs ēdienam bagātīgāku aromātu un garšu, jo maisījuma sastāvā ir gan melnie, gan baltie, gan zaļie, gan rozā un aromātiskie pipari.
Mazliet pikantākai garšai izmanto:
piparu maisījumu – no melnajiem pipariem, paprikas, sinepju sēklām, sīpoliem, kajēnas pipariem, koriandra, selerijas saknes un smaržīgajiem pipariem;
garšaugu maisījums ar ķiplokiem – no sinepju sēklām, ķiplokiem, sīpoliem, baltajiem pipariem, pētersīļiem, bazilika, estragona, ingvera, koriandra, kurkuma, sierāboliņa, kajēnas pipariem, kumīna, fenheļa un melnajiem pipariem, kas piešķirs kotletēm pikantu svaigumu.
Ir garšvielas, ir arī variācijas. Atliek vien novēlēt laiku būt burvim virtuvē!